PREMIERĂ Credit Europe răspunde unei notificări de dare în plată

PREMIERĂ Credit Europe răspunde unei notificări de dare în plată
scris 17 mai 2016

Credit Europe Ipotecar INF, parte a grupului Credit Europe, se arată dispusă să închidă creditul unui client care a făcut notificare că vrea să dea în plată locuința.

Clientul Credit Europe a depus notificarea vineri, 13 mai, când a intrat în vigoare legea și azi instituția financiară nebancară a trimis răspuns că vrea să vadă imobilul înainte de a încheia actul de dare în plată la notar.

“Cred că este primul răspuns de la o bancă”, a declarat pentru Profit.ro avocatul Adrian Cuculis, prin intermediul căruia clientul a notificat creditorul că vrea să dea în plată.

Avocatul ne-a declarat că este vorba de un credit de 100.000 de franci elvețieni, cu plata la zi, contractat în 2008 și garantat cu o garsonieră.

Nici creditorul și nici clientul nu s-au arătat interesați de o negociere a datoriei.

“Este vorba de o garsonieră. Ce negociere să faci când creditul e de 100.000 de franci?”, spune Cuculis.

Băncile spun că nici luni nu au primit multe notificări de dare în plată CITEȘTE ȘI Băncile spun că nici luni nu au primit multe notificări de dare în plată

Din documentul prezentat de avocat rezultă că banca vrea să vadă situația în care se află imobilul și solicită clientului ca înainte de termenul de întâlnire la notar să trimită mai multe documente, printre care un extras de carte funciară, un certificat fiscal privind datoriile imobilului și o adeverință de la Asociația de proprietari din care să reiasă că nu are datorii la întreținere. Aceste acte nu sunt menționate în legea 77/2016 privind darea în plată.

Avocatul susține că a depus până acum 103 notificări la bănci și are peste 160 în lucru.

Credit: Avocat Adrian Cuculis

Credit: Avocat Adrian Cuculis

 

Profit.ro organizează, în 23-24 mai, la Hotel Sheraton, sala Platinul, cu începere de la ora 9.00, prima ediție Profit Financial Forum, un eveniment în care sunt invitați reprezentanții instituțiilor de supraveghere și reglementare, ai asociațiilor profesionale din domeniul bacar și asigurări, șefi de bănci, fonduri de investiții, reprezentanți ai pieței de capital, pentru a dezbate viitorul piețelor financiare.

Pentru detalii și înregistrări, click AICI.

viewscnt
Afla mai multe despre
darea in plata
notificare darea in plata