Profitul Bank of America a crescut pentru prima dată în trei trimestre

Profitul Bank of America a crescut pentru prima dată în trei trimestre
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 17 oct 2016

Bank of America, a doua cea mai mare bancă americană în funcție de active, a raportat, luni, prima creștere a profitului din ultimele trei trimestre, rezultatul fiind susținut de tranzacțiile cu obligațiuni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Profitul net a crescut, în trimestrul al treilea,  cu 6,6%, la 4,45 miliarde de la dolari, de la 4,18 miliarde de dolari în urmă cu un an. Profitul net pe acțiune a fost de 41 de cenți, comparativ cu 38 de cenți în perioada echivalentă din 2015. Analiștii contactați de Reuters anticipau un profit de circa 34 de cenți/acțiune.

Veniturile din tranzacții au urcat cu 32%, avansul puternic datorându-se și deciziei Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană, care a creat volatilitate pe piață și a făcut ca interesul investotorilor pentru instrumentele cu venit fix să crească, în detrimentul acțiunilor.

Cheltuielile băncii, cu excepția dobânzilor, au scăzut cu 3,3% în perioada menționată, la 13,48 miliarde de dolari. Multe bănci americane au fost nevoite să implementeze programe de reducere a costurilor pentru a se redresa după o lungă perioadă de dobânzi la minime istorice pe piața americană, care s-au reflectat în declinul veniturilor.

Profitul JPMorgan, cea mai mare bancă americană, a scăzut în trimestrul al treilea CITEȘTE ȘI Profitul JPMorgan, cea mai mare bancă americană, a scăzut în trimestrul al treilea

CEO-ul Bank of America a afirmat, în iulie, că banca va reduce costurile cu circa 5 miliarde de dolari anual, până în 2018.

viewscnt
Afla mai multe despre
bank of america
profit
obligatiuni
brexit
wall street