Profitul Intesa Sanpaolo în România - în scădere puternică

Profitul Intesa Sanpaolo în România - în scădere puternică
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 7 nov 2018

Grupul italian bancar Intesa Sanpaolo a obținut un profit net de 4 milioane de euro în România după primele nouă luni ale anului, în scădere cu 50% raportat la perioada similară din 2017, în pofida majorării veniturilor operaționale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Banca a înregistrat venituri operaționale de 32 milioane de euro pe piața românească în perioada ianuarie-septembrie, în creștere cu 17,6% față de anul trecut, în timp ce costurile operaționale au urcat cu 11%, la 25 milioane de euro.

Portofoliul de credite s-a majorat cu 200 milioane de euro, la 800 milioane de euro, iar soldul depozitelor a crescut cu 300 milioane de euro, până la 900 milioane de euro.

Corespondență din Milano - Șeful subsidiarelor Intesa Sanpaolo Bank: Vrem să creștem în România, vedem un viitor promițător. Autoritățile trebuie însă să investească în infrastructură și să reducă emigrația CITEȘTE ȘI Corespondență din Milano - Șeful subsidiarelor Intesa Sanpaolo Bank: Vrem să creștem în România, vedem un viitor promițător. Autoritățile trebuie însă să investească în infrastructură și să reducă emigrația

Banca și-a redus portofoliul de împrumuturi neperformante la 12 milioane de euro, de la 15 milioane de euro în intervalul similar din 2017, gradul de acoperire ajungând la 65%.

La finele lunii septembrie, activele Intesa Sanpaolo România însumau 1,2 miliarde de euro.

La nivel de grup, Intesa Sanpaolo a raportat un profit net de 3,012 miliarde de euro în perioada ianuarie-septembrie, cel mai bun rezultat la 9 luni înregistrat după anul 2008, pe fondul scăderii costurilor operaționale și a provizioanelor pentru împrumuturi neperformante.

viewscnt
Afla mai multe despre
intesa sanpaolo
rezultate
profit
venituri
credite neperformante