PSD vrea să treacă prin Parlament un proiect de lege pentru suspendarea, la cerere, a ratelor bancare pentru firme și populație, după modelul Ungariei

PSD vrea să treacă prin Parlament un proiect de lege pentru suspendarea, la cerere, a ratelor bancare pentru firme și populație, după modelul Ungariei
scris 19 mar 2020

Parlamentarii Partidului Social Democrat au anunțat inițierea unui proiect de lege care prevede suspendarea, la cerere, a tuturor obligațiilor de plată către bănci în ceea ce privește creditele și dobânzile aferente.

Măsura ar urma să fie valabilă atât pentru companii, cât și pentru persoanele fizice și se aplică tuturor creditelor bancare contractate până la data de 19 martie 2020, inclusiv.

Suspendarea ratelor bancare ar urma să opereze până la finalul anului 2020, iar urata contractuală se va prelungi corelativ.

BNR: Vom asigura băncilor fluxuri neîntrerupte de numerar, inclusiv lichidități pentru bancomate. Susținem demersurile de ușurare a ratelor la credite CITEȘTE ȘI BNR: Vom asigura băncilor fluxuri neîntrerupte de numerar, inclusiv lichidități pentru bancomate. Susținem demersurile de ușurare a ratelor la credite

PSD consideră că măsurile anunțate de Guvern pentru sprijinirea economiei sunt mai degrabă măsuri de tatonare, care nu răspund nevoilor urgente ale firmelor și populației.

Liderii PSD au arătat că parlamentarii acestui partid se vor mobiliza pentru a trece rapid proiectul prin cele două camere ale legislativului.

 

 
viewscnt
Afla mai multe despre
rate
banci
suspendare
psd
proiect
lege
parlament