RATBv se împrumută la BERD cu 114 milioane lei ca să cumpere 105 autobuze

RATBv se împrumută la BERD cu 114 milioane lei ca să cumpere 105 autobuze
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 15 dec 2017

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a acordat RATBv, compania de transport public din Brașov, un împrumut de 114 milioane de lei (25 milioane euro) pentru achiziția a 105 autobuze noi Euro-6, a anunțat vineri banca.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Finanțarea vine la un an după ce BERD a aprobat un împrumut de 15 milioane euro pentru ca Iașiul să se doteze cu 50 de astfel de autobuze cu emisii scăzute de dioxid de carbon.

Printr-o investiție care vizează beneficiile de mediu și principiile comerciale în domeniul serviciilor publice, BERD finanțează achiziția a 105 autobuze noi în Brașov. Împrumutul total acordat se ridică la 114 milioane de lei (echivalentul a 25 de milioane de euro).

Speranțe de bine pentru vară. RATB pune aer condiționat în 359 tramvaie și troleibuze cu peste 20 milioane euro CITEȘTE ȘI Speranțe de bine pentru vară. RATB pune aer condiționat în 359 tramvaie și troleibuze cu peste 20 milioane euro

Cele 105 de noi autobuze vor respecta standardele Euro-6 și vor fi dotate cu rampe de acces pentru cărucioare, arată BERD.

Ca parte a pachetului de finanțare acordat RATBv, instituția financiară europeană va oferi servicii de asistență tehnică pentru a ajuta compania românească să-și crească gradul de eficiență și să consolideze cadrul instituțional și de reglementare a serviciului de transport public.

Consultanța va include realizarea unui studiu de trafic și a unui plan de transport pe termen lung, precum și stabilirea unor parametri de performanță în cadrul contractelor-cadru de servicii  publice, contribuind astfel la modernizarea infrastructurii publice de transport din Brașov.

“Acest proiect încurajează dezvoltarea locală în Brașov și zonele conexe”, a declarat Matteo Patrone, Director Regional al BERD pentru România și Bulgaria. “O infrastructură îmbunătățită ajută nu doar economia locală ci reprezentă și un stimul de dezvoltare a turismului în regiune.”

Împrumutul către RATBv face parte din Programul BERD pentru Mobilitate Durabilă și Acces la Transportul Rutier, program care finanțează îmbunătățirea infrastructurii și a serviciilor de transport public din România.

BERD este unul dintre cei mai mari investitori instituționali din România. Până în prezent, banca a investit mai mult de 7,6 miliarde de euro în peste 400 de proiecte în țară.

viewscnt
Afla mai multe despre
berd
ratbv
transport public
brasov autobuze
imprumut