Rezervele valutare ale BNR au urcat

Rezervele valutare ale BNR au urcat
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 sep 2021

Rezervele valutare la Banca Națională a României se situau, la finele lunii august 2021, la 41,616 miliarde de euro, în creștere cu 6,68% față de nivelul de 39,008 miliarde de euro înregistrat la 31 iulie 2021, a anunțat banca centrală.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

În cursul lunii au avut loc intrări de 3,343 miliarde de euro, reprezentând: modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit la BNR; alimentarea conturilor Ministerului Finanțelor; creditarea contului de DST cu cota parte ce revine României ca urmare a intrării în vigoare a noii alocări generale de DST de către FMI cu data de valută 23 august 2021 (1,736 miliarde DST, aproximativ 2,100 miliarde echivalent euro); alimentarea contului Comisiei Europene și altele, scrie Agerpres.

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

De asemenea, au avut loc ieșiri de 735 milioane euro, reprezentând: modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit la BNR; plăti de rate și dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută și altele.

Nivelul rezervei de aur s-a menținut la 103,6 tone. În condițiile evoluțiilor prețurilor internaționale, valoarea acesteia s-a situat la 5,114 miliarde de euro.

Rezervele internaționale ale României (valute plus aur) la 31 august 2021 au fost de 46,730 miliarde de euro, față de 44,130 miliarde de euro la 31 iulie 2021.

eMAG Seller Credit – finanțare cu dobândă zero pentru cei care vând prin eMAG Marketplace CITEȘTE ȘI eMAG Seller Credit – finanțare cu dobândă zero pentru cei care vând prin eMAG Marketplace

Plățile scadente în luna septembrie 2021 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanțelor, însumează circa 74 milioane euro. 

viewscnt
Afla mai multe despre
rezerve valutare
bnr