Rotație în conducerea patronatului băncilor. Răsvan Radu, CEO UniCredit, noul președinte

Rotație în conducerea patronatului băncilor. Răsvan Radu, CEO UniCredit, noul președinte
scris 22 apr 2020

Răsvan Radu, CEO al UniCredit Bank, a fost ales președintele Consiliului Director al  Consiliului Patronatelor Bancare din România (CPBR) pentru un mandat de trei ani, interval în care  se rotește conducerea organizației. Sergiu Manea, CEO al BCR, care a deținut poziția de președinte în ultimii trei ani, a fost ales vicepreședinte al CPBR.

Schimbările au intrat în vigoare din 19 aprilie, fiind votate în unanimitate de membri. Steven van Groningen, Președinte și CEO al Raiffeisen Bank, ramâne membru al Consiliului Director al CPBR, alaturi de Mihaela Bîtu (CEO ING Bank) și Francois Bloch (CEO al BRD), cel din urmă deținând si funcția de Trezorier al CPBR.  

Numirea lui Radu și rotația conducerii survine într-un moment dificil pentru economia românească, în contextul pandemiei COVID-19.

„Știm că în ultima perioadă majoritatea angajaților, companiilor și comunităților au avut de suferit, că unora le este deja foarte greu și că sprijinul din partea băncilor în perioada următoare este esențial. Trăim într-un context dificil, însă cel mai important este să fim cu toții parteneri în relansarea economiei, așa încât, pe termen mediu și lung, să ne revenim. Ne asumăm rolul cu responsabilitate față de angajații noștri, mulți dintre ei fiind în tot acest timp în linia întâi, față de clienții noștri și față de comunități, pe care le-am susținut și vom continua să le susținem în mod constant”, a declarat noul președinte CPBR.

Băncile europene se pregătesc pentru creșterea creditelor neperformante din cauza crizei coronavirusului CITEȘTE ȘI Băncile europene se pregătesc pentru creșterea creditelor neperformante din cauza crizei coronavirusului

Răsvan Radu este unul dintre fondatorii organizației patronale, înființate în aprilie 2014.

CPBR urmează principiul rotației membrilor Consiliului Director la conducerea acestuia. Cele cinci bănci care compun CPBR dețin peste jumătate din totalul activelor bancare din sistem și circa 50% din totalul lucratorilor din sectorul bancar. Membrii CPBR sunt Banca Comerciala Romana, BRD – Groupe Societe Generale, ING Bank, Raiffeisen Bank și UniCredit Bank.

CPBR, prin Federația Patronală a Serviciilor Financiare din România – Federația FinBan, e membru al Confederației Patronale Concordia, reprezentativă la nivel național.  Concordia reprezintă companii cu capital românesc și străin, reunind unii dintre cei mai mari investitori din țară. Este afiliată la BusinessEurope și IOE - International Organization of Employers

viewscnt
Afla mai multe despre
rasvan radu
cpbr
unicredit