Schimbare în echipa de conducere a Raiffeisen Bank

Schimbare în echipa de conducere a Raiffeisen Bank

Mihail Ion

Profit.ro
Profit.ro
scris 31 mai 2022

Raiffeisen Bank anunță o schimbare în echipa de conducere a băncii. Consiliul de Supraveghere l-a numit numit pe Mihail Ion la conducerea Diviziei Piețe de Capital, Servicii Bancare de Investiții și Planificare Financiară Personală.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Nominalizarea va deveni efectivă după obținerea tuturor avizelor și a autorizării din partea Băncii Naționale a României. Până în prezent, Mihai a fost membru în conducerea executivă a băncii, în calitate de CFO (Chief Financial Officer), rol pe care l-a exercitat din mai 2017. În 20 de ani de carieră în echipa Raiffeisen, Mihail Ion a fost 10 ani CEO al subsidiarei Raiffeisen Asset Management.

EXCLUSIV Globalworth, cel mai mare proprietar de clădiri de birouri din România, analizează varianta intrării pe piața hotelieră CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Globalworth, cel mai mare proprietar de clădiri de birouri din România, analizează varianta intrării pe piața hotelieră

Noua divizie va fi responsabilă și pentru serviciile de private banking și își propune să asiste clienții persoane fizice din toate segmentele de venit să aibă o viață personală financiară cât mai bine administrată. “Vom dezvolta în continuare propunerea noastră de valoare pentru clienții care doresc să stabilească și atingă obiective financiare de termen scurt, mediu sau lung, prin creșterea gradului de utilizare a produselor de economisire, invesire, pensii și asigurări și extinderea gamei de instrumente ce pot fi folosite în acest sens. Într-un context economic marcat de incertitudine și inflație în creștere, planificarea finanțelor personale devine mai importantă decât oricând”, a spus Mihail Ion.

În acest moment conducerea executivă Raiffeisen Bank este formată din șase membri ai Directoratului: Zdenek Romanek - Președinte & CEO, Mihail Ion3 - Vicepreședinte Piețe de Capital, Servicii Bancare de Investiții și Planificare Financiară Personală, Vladimir Kalinov - Vicepreședinte Retail, Cristian Sporis - Vicepreședinte Corporații, Mircea Busuioceanu - Vicepreședinte Risc (CRO) și Bogdan Popa, Vicepreședinte Operațiuni și IT (COO).

Mihail Ion s-a alăturat echipei Raiffeisen Bank în februarie 2002 că manager al departamentului de cercetare al Diviziei Trezorerie și Piețe de Capital. În 2005 devine președinte și CEO la Raiffeisen Asset Management, poziție pe care o ocupă timp de 10 ani.

Din 2015 revine în banca fiind director executiv în Divizia Corporații, ocupându-se de corporații medii și sector public, iar din 2017 devine vicepreședinte și CFO al Raiffeisen Bank.

Grupul Raiffeisen are 25 de ani de activitate pe piață bancară din România și deservește peste 2,28 milioane de clienți, persoane fizice și juridice. Banca are aproape 4.700 de angajați, 300 de agenții în toată țară,  1.131 ATM-uri, din care 474 mașini multifuncționale (MFM-uri) și o rețea de peste 26.400 POS-uri.

viewscnt
Afla mai multe despre
raiffeisen bank
mihail ion