Și Eurobank confirmă că negociază vânzarea Bancpost cu Banca Transilvania. Profit.ro a anunțat din iulie pregătirea achiziției. Vânzarea va include ERB Retail Services și ERB Leasing IFN

Și Eurobank confirmă că negociază vânzarea Bancpost cu Banca Transilvania. Profit.ro a anunțat din iulie pregătirea achiziției. Vânzarea va include ERB Retail Services și ERB Leasing IFN
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 16 sep 2017

Eurobank, a treia mare bancă din Grecia în funcție de active, a confirmat la rândul său, printr-un oficial care a discutat cu Reuters, că negociază vânzarea Bancpost cu Banca Transilvania, care, cum a anunțat Profit.ro din luna iulie, are prima șansă la preluarea Bancpost.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Vânzarea va include Bancpost, ERB Retail Services IFN (instituție financiară non-bancară specializată în acordarea de finanțări la punctele de vânzare comercială și în emiterea de carduri de credit) și ERB Leasing IFN.

"Suntem în discuții cu Banca Transilvania pentru o vânzare parțială sau totală", a spus pentru Reuters un oficial Eurobank care a dorit să își păstreze anonimatul.

În ianuarie, Eurobank a anunțat că a angajat HSBC și Mediobanca pentru a ajuta la găsirea unui ”partener strategic” pentru subsidiara din România Bancpost.

Pentru Bancpost a concurat și banca ungară OPT, dar care a bătut în retragere după ce a cumpărat Banca Românească.

Alți cumpărători interesați sunt fondurile americane de investiții J.C. Flowers și Varde.

Șeful celei mai mari bănci americane: Bitcoin e o fraudă. Bula se va sparge și va fi mai rău decât la criza lalelelor CITEȘTE ȘI Șeful celei mai mari bănci americane: Bitcoin e o fraudă. Bula se va sparge și va fi mai rău decât la criza lalelelor

Băncile mari din Grecia caută să își reducă expunerea externă și să își consolideze baza de capital, în cadrul acordului de susținere financiară convenit de autoritățile de la Atena cu creditorii internaționali.

Bancpost, cu active totale de 2,8 miliarde de euro, are o rețea de 147 de sucursale în România, care este una dintre cele mai mari piețe ale Eurobank în afara Greciei.

Eurobank, a treia mare bancă din Grecia în funcție de active, mai este prezentă în Bulgaria, Serbia și Cipru.

În Romania, Eurobank controlează Bancpost, ERB Retail Services IFN, ERB Leasing IFN, Eurobank Finance, precum și alte societăți financiare.

viewscnt
Afla mai multe despre
ngb
eurobank
bancpost
otp
banca romaneasca
preluare
tranzactie
banca transilvania
sei investment