Sistemul bursei procesează noua emisiune de obligațiuni a Libra Internet Bank. Instituția de credit a atras o finanțare cu puțin peste 12 milioane euro

Sistemul bursei procesează noua emisiune de obligațiuni a Libra Internet Bank. Instituția de credit a atras o finanțare cu puțin peste 12 milioane euro
scris 12 nov 2021

Pe piața de obligațiuni de la BVB vor fi în curând disponibile la tranzacționare titluri obligatare emise de Libra Internet Bank având scadența în anul 2028.

Libra Internet Bank ajunge din nou pe bursă, cu o nouă emisiune de obligațiuni după cea din 2020. Sistemul operatorului de piață BVB a procesat operațiunea de piață de listare a titlurilor denominate în euro și cu maturitate în anul 2028 (LIBRA28E), acestea fiind în echivalent 60,72 milioane lei, respectiv cu puțin peste reperul de 12 milioane euro. Este a doua tranșă și ultima din această toamnă a plasamentului privat, după ce în septembrie Libra a atras 137,6 milioane de lei, echivalentul a aproximativ 28 de milioane de euro.

Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit CITEȘTE ȘI Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit

“Ne-am propus să atragem 40 de milioane de euro, iată că am atras 40 de milioane de euro. Este cu siguranță un nou moment de referință în istoria băncii, moment care consacră poziția Libra Internet Bank în rândul celor mai importante și sigure companii din România”, a declarat Emil Bituleanu, Director General al Libra Internet Bank.

Cele două perioade de subscriere ale plasamentului privat au fost 22-23 septembrie 2021 - pentru 278 de instrumente financiare, respectiv data de 11 noiembrie 2021 - pentru 122 de instrumente financiare, fiind plasate în total 400 de obligațiuni. Operațiunea a fost intermediată de către Raiffeisen Bank, în calitate de coordonator global și manager, și Alpha Bank România, în calitate de manager, cu asistență juridică acordată emitentului de către firma internațională de avocatură CMS.

Obligațiunile LIBRA28E urmează să fie admise la tranzacționare pe segmentul principal al Bursei de Valori București, categoria Obligațiuni Corporative, prin intermediul Alpha Bank România. Obligațiunile sunt de tip senior, denominate în euro, cu o maturitate de 7 ani și cu o rată a dobânzii de 4,25%, platibilă anual. Valoarea nominală a unei obligațiuni este de 100.000 euro.

În toamna anului trecut, banca și-a listat prima emisiune de obligațiuni, după ce a finalizat emisiunea privată prin colectarea sumei de 4,29 milioane euro de la investitori în 1 săptămână.

În 2020, Libra Internet Bank a continuat să urce în clasamentul băncilor din România după valoarea activelor, de pe locul al 15-lea, până pe poziția a 13-a, marcând astfel cea mai bună clasare după acest criteriu din istoria băncii. La finalul anului trecut, valoarea activelor băncii era de 7,32 miliarde lei, în creștere cu peste 12% față de cifra înregistrată în 2019 (6,53 miliarde lei). 

Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri CITEȘTE ȘI Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri

Anul trecut, Libra Internet Bank a continuat să înregistreze creșteri ale principalilor indicatori de business. Astfel, soldul creditelor nete a depășit 4,63 miliarde lei, în creștere cu peste 15% față de valoarea înregistrată în 2019 (4,01 miliarde lei), iar soldul surselor atrase a fost de 6,39 miliarde lei, în creștere cu 13% față de finalul lui 2019 (5,65 miliarde lei). În același timp, rata de neperformanță a rămas la un nivel sub media pieței, cu o valoare înregistrată de 2.95%, la finalul anului trecut. De asemenea, profitul băncii a fost de peste 38 milioane lei, diminuat însă față de valoarea din 2019, în contextul unui cost mai mare al riscului determinat de ajustările metodologiei de constituire a provizioanelor, cu scopul adaptării la evenimentele neprevăzute derivate din situația pandemică.

EFdeN, cu sprijinul ENGIE, pune România pe harta inovației sustenabile. Prestigioasa competiție de locuințe solare, Solar Decathlon Europe 2023, se va desfășura la București CITEȘTE ȘI EFdeN, cu sprijinul ENGIE, pune România pe harta inovației sustenabile. Prestigioasa competiție de locuințe solare, Solar Decathlon Europe 2023, se va desfășura la București

Banca este controlată, indirect, de fondul de investiții New Century Holdings, administrat în România de omul de afaceri Andrei Siminel, care deține și o cotă de aproape 6% din bancă.

Libra Bank este condusă, din luna august 2019, la nivelul Consiliului de administrație de către Radu Ghețea, fostul președinte al CEC Bank.

viewscnt
Afla mai multe despre
libra internet bank
active