Libra Internet Bank vine cu obligațiunile la bursă

Libra Internet Bank vine cu obligațiunile la bursă
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 sep 2020

Bursa de Valori București (BVB) și Libra Internet Bank (LIBRA30E) organizează un eveniment de deschidere a ședinței de tranzacționare de joi, 3 septembrie, cu ocazia listării primei emisiunii de obligațiuni a băncii la BVB, pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare (SMT).

Urmărește-ne și pe Google News

În primăvară, Libra Internet Bank a finalizat emisiunea privată de obligațiuni, prin colectarea sumei de 4,29 milioane euro de la investitori în o săptămână, operațiune anunțată de Profit.ro în luna octombrie ca fiind pregătită.

Firmele din mall-uri vor primi de la stat o parte din chiria datorată pentru perioada în care au fost închise CITEȘTE ȘI Firmele din mall-uri vor primi de la stat o parte din chiria datorată pentru perioada în care au fost închise

Banca semnase însă decizia pentru atragerea de obligațiuni de 10 milioane euro, jumătate din suma colectată acum.

Au fost înregistrate 27 de subscrieri din partea investitorilor, majoritatea prin platforma online. Obligațiunile au o valoare nominală de 500 euro, o dobândă de 5% plătibilă semestrial și scadența la 10 ani. 

Libra Bank este condusă, din luna august 2019, la nivelul Consiliului de administrație de către Radu Ghețea, fostul președinte al CEC Bank.

Banca este controlată, indirect, de fondul de investiții New Century Holdings, administrat în România de omul de afaceri Andrei Siminel, care deține și o cotă de aproape 6% din bancă.

Emisiunile de obligațiuni permit băncilor să atragă finanțare pe termen lung și chiar să crească rata de solvabilitate, în cazul în care titlurile sunt subordonate. Anul trecut a fost și o premieră în piață, după ce Alpha Bank a împrumutat 200 de milioane de euro prin obligațiuni garantate cu ipoteci.

Libra a obținut o dublare a plafonului de garanții de la Fondul European de Investiții, putând emite credite de până la circa 400 de milioane de lei către întreprinderile mici și mijlocii.

Banca are 55 de sucursale în țară și trei centre de IT deschise în București, Craiova și Cluj.

viewscnt
Afla mai multe despre
libra internet bank
obligatiuni
emisiune obligatiuni