Societe Generale, proprietarul BRD, confirmă - pregătește eliminări de posturi

Societe Generale, proprietarul BRD, confirmă - pregătește eliminări de posturi
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 feb 2024

Grupul bancar Société Générale a anunțat că va desființa aproximativ 900 de locuri de muncă la sediul său central, „fără concedieri forțate”, adică aproximativ 5% din forța de muncă de la cartierul general, ca parte a unui plan de reducere a costurilor anunțat anterior, potrivit agenției AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

VEZI AICI ȘI ULTIMA ORĂ Societe Generale a angajat JP Morgan pentru vânzarea BRD. Deja o mare bancă este interesată. Posibilitatea vânzării, semnalată în vară de Profit.ro

„Obiectivul este de a regrupa și de a pune în comun anumite activități și funcții, de a elimina straturi ierarhice pentru a raționaliza procesele decizionale” și de a „redimensiona anumite echipe”, a explicat grupul, citat de G4Media.

Ieri a fost relatat că grupul bancar francez Societe Generale, proprietarul BRD, are în plan să renunțe anul acesta la aproximativ 1.000 de angajați din Franța.

Noul director general, Slawomir Krupa, a luat această decizie pentru a reduce costurile și pentru a majora profiturile.

GRAFICE Mesaj de la Davos: Vin falimente de 700 miliarde dolari. „Va fi o piață foarte urâtă să deții proprietăți imobiliare. Trenul vine!” CITEȘTE ȘI GRAFICE Mesaj de la Davos: Vin falimente de 700 miliarde dolari. „Va fi o piață foarte urâtă să deții proprietăți imobiliare. Trenul vine!”

Sunt vizate în special locurile de muncă de pe segmentul IT și funcțiile auxiliare de la sediul central al băncii din cartierul de afaceri La Defense, în Paris.

Aceleași surse susțin că planul de concedieri este bazat pe plecări voluntare, numărul exact de locuri de muncă desființate situându-se între 900 și 1.000, adică mai puțin de 2% din forța totală de muncă din Franța.

Israelienii de la Nofar Energy așteaptă aprobare pentru un credit BERD de până la 55 milioane euro pentru parcuri fotovoltaice românești noi de peste 300 MW CITEȘTE ȘI Israelienii de la Nofar Energy așteaptă aprobare pentru un credit BERD de până la 55 milioane euro pentru parcuri fotovoltaice românești noi de peste 300 MW

Conform raportului financiar al băncii din primul semestru din 2023, Societe Generale are aproximativ 52.000 de angajați în Franța și aproximativ 112.000 la nivel mondial.

Banca va raporta săptămâna viitoare, în 8 februarie, rezultatele din 2023.

Andrei Stamatian, numit CEO la EnergBank Moldova: \ CITEȘTE ȘI Andrei Stamatian, numit CEO la EnergBank Moldova: "Prioritatea e digitalizarea băncii. Nu pornim din poziție de top, începem cu îmbunătățirea aplicației de mobilebanking"

Slawomir Krupa, a promis că va reduce cheltuielile cu 1,7 miliarde de euro până în 2026 și de asemenea că va coborî raportul costuri-venituri până sub pragul de 60%, în încercarea de a îmbunătăți soliditatea financiară a grupului.

În ianuarie a fost relatat că Societe Generale se pregătește să desființeze sute de locuri de muncă pe piața sa de origine, Franța, ca parte a efortului directorului general Slawomir Krupa de a reduce costurile.

Fiul lui Adrian Păunescu a dat în judecată FC Rapid pentru utilizarea versurilor imnului în scopuri comerciale. Cum a reacționat clubul CITEȘTE ȘI Fiul lui Adrian Păunescu a dat în judecată FC Rapid pentru utilizarea versurilor imnului în scopuri comerciale. Cum a reacționat clubul

Peste 500 de posturi ar putea fi afectate, a spus atunci una dintre persoane.

Societe Generale a refuzat să comenteze.

Krupa, care a preluat conducerea companiei în mai, se străduiește să revigoreze acțiunile băncii prin îndeplinirea obiectivelor de reducere a costurilor și a unor ținte conservatoare, pe care le-a stabilit în septembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
societe generale
locuri de munca