Societe Generale va constitui provizioane de 3,5-5 miliarde de euro în acest an, pentru pierderile provocate de criza coronavirusului

Societe Generale va constitui provizioane de 3,5-5 miliarde de euro în acest an, pentru pierderile provocate de criza coronavirusului
scris 3 mai 2020

Banca franceză Societe Generale anticipează că va constitui provizioane cuprinse între 3,5 și 5 miliarde de euro în acest an din cauza pierderilor provocate de criza coronavirusului, a declarat directorul general Frederic Oudea, într-un interviu acordat publicației Les Echos, preluat de CNBC.

Oudea mai anticipează că rata capitalului propriu va scădea la 11%-11,5% și va rămâne cu 2-2,5 puncte procentuale peste nivelul minim obligatoriu, scrie News.ro.

Acțiunile Societe Generale au scăzut puternic joi, după ce a treia mare bancă franceză listată la bursă a raportat pierderi trimestriale, spre surprinderea analiștilor. Banca a majorat provizioanele pentru credite neperformante și a consemnat o scădere a veniturilor la divizia de tranzacții cu acțiuni.

”Este de departe cea mai gravă criză cu care ne-am confruntat vreodată”, a spus Oudea. El a adăugat însă că, spre deosebire de criza financiară din 2008-2009, băncile au provizioane suficiente pentru a face față.

”În timpul crizei precedente, băncile au avut probleme. Astăzi, băncile au de jucat un rol de lider și fac parte din soluție”, a explicat șeful Societe Generale.

viewscnt
Afla mai multe despre
societe generale
brd
provizioane
coronavirus