Tătaru: Ne așteptăm pentru octombrie-decembrie la un al doilea val al epidemiei de coronavirus, dar ține foarte mult de cum trecem de acest val. Dacă și momentul 1-3 mai va fi gestionat bine, va însemna și o speranță la relaxare

Tătaru: Ne așteptăm pentru octombrie-decembrie la un al doilea val al epidemiei de coronavirus, dar ține foarte mult de cum trecem de acest val. Dacă și momentul 1-3 mai va fi gestionat bine, va însemna și o speranță la relaxare
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 mai 2020

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a declarat sâmbătă, la Iași, că de două luni răbdarea oamenilor este pusă la încercare, apreciind că dacă și momentul 1-3 mai este gestionat bine, atunci sunt speranțe și pentru relaxare.

“Ne așteptăm pentru octombrie-decembrie la un al doilea val, dar ține foarte mult de cum trecem de acest val. Avem trei zile care altădată erau zile de vacanță, suntem după două luni în care răbdarea populației a fost pusă la încercare, dar oamenii trebuie să înțeleagă că răbdarea este pentru ei. Am avut momentul Sărbătorilor Pascale gestionat bine, iar dacă și momentul 1-3 mai va fi gestionat bine, va însemna și o speranță la relaxare“, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, citat de News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

El a precizat că ne vom putea gândi la relaxare doar când timp de două săptămâni numărul de cazuri va fi pe scădere.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Mnistrul Sănătății a spus că în prezent sunt 70 de puncte de testare în întreaga țară, dar că nu poate fi atinsă capacitatea maximă a aparatelor, respectiv 10.086 de teste pe zi, pentru că nu există suficient personal calificat.

Cîțu anunță că se va întâlni cu organizațiile reprezentative din turism: Trebuie să găsim măsuri pentru a-i ajuta să treacă peste această perioadă dificilă CITEȘTE ȘI Cîțu anunță că se va întâlni cu organizațiile reprezentative din turism: Trebuie să găsim măsuri pentru a-i ajuta să treacă peste această perioadă dificilă

“În acest moment sunt 70 puncte de testare în țară, iar capacitatea aparatelor este 10.086 de teste pe zi. Asta nu înseamnă că atâtea teste se fac. Nu contează doar aparatul, contează și resursa umană. Nu putem avea pretenția ca cineva care a fost instruit patru zile, n-a mai lucrat poate din rezidențiat sau din facultate pe un aparat să poată gestiona acel aparat cum fac cei care lucrează de 10-20 de ani. De asta avem șapte, opt sau nouă mii de teste pe zi în loc de zece mii“, a afirmat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru s-a aflat sâmbătă la Iași, unde a vizitat Maternitatea Cuza Vodă și Spitalul de Boli Infecțioase.

viewscnt
Afla mai multe despre
coronavirus
covid19
al doilea val
nelu tataru