Spania: Vânzări de „gunoaie” financiare ale bulei bancaro-imobiliare în valoare de 30 miliarde euro

Spania: Vânzări de „gunoaie” financiare ale bulei bancaro-imobiliare în valoare de 30 miliarde euro

Sursa foto> Viorel Dudau / dreamstime.com

scris 2 iul 2017

Banco Popular, preluată în condiții de faliment de Banco Santander, caută cumpărători pentru un portofoliu de imobile executate și credite neperformante pe segmentul real estate în valoare de 30 miliarde euro.

Artefacte ale balonului imobiliar din Spania sunt aruncate în piață în condiții de stres de una dintre entitățile falite. Banco Popular, preluată intempestiv de Banco Santander în condiții de faliment, la prețul de un euro, încearcă să-și primenească portofoliul. În acest sens, banca scoate la vânzare active imobiliare executate și un dtoc de credite neperformante acordate în real estate, transmite Reuters.

Sub povara împrumuturilor riscante acordate pentru achiziția de proprietăți imobiliare, Banco Popular a fost salvată de un colaps complet de intervenția autorităților europene care au facilitat achiziția instituției de credit de către Banco Santander.

Banca americană de investiții Morgan Stanley a fost desemnată să consilieze Banco Popular pentru atingerea obiectivului noului proprietar Banco Santander de reducere a volumului de active rele la jumătate în termen de 18 luni și complet în timp de 3 ani.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
banco popular
banco santander
criza
faliment
spania
balon imobiliar
implozia creditului