Miliardarul Warren Buffett va deveni cel mai mare acționar la Bank of America, creditorul numărul doi în SUA după active

Miliardarul Warren Buffett va deveni cel mai mare acționar la Bank of America, creditorul numărul doi în SUA după active
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 30 iun 2017

Fondul Berkshire Hathaway, condus și controlat de miliardarul american Warren Buffett, va deveni principalul acționar al Bank of America, a doua cea mai mare bancă din SUA în funcție de active, după exercitarea dreptului de a converti un pachet de acțiuni preferențiale în acțiuni ordinare evaluate la peste 17 miliarde de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mutarea vine după ce Bank of America a anunțat că va majora dividendele distribuite acționarilor cu 60%, de la 30 cenți la 48 cenți pe acțiune, începând cu trimestrul al treilea, scrie Reuters.

Berkshire a cumpărat, în 2011, un pachet de acțiuni preferențiale la Bank of America în valoare de 5 miliarde de dolari, pentru care a primit un dividend anual de 6%, sau 300 milioane de dolari.

Euro se îndepărtează de 4,55 lei, după îngrijorările stârnite de noul program de guvernare CITEȘTE ȘI Euro se îndepărtează de 4,55 lei, după îngrijorările stârnite de noul program de guvernare

Achiziția pachetului a inclus o opțiune pentru cumpărarea a 700 milioane de acțiuni ordinare la un preț de 7,14 dolari/acțiune, cu 71% sub cotația de 24,32 dolari/acțiune înregistrată la închiderea sesiunii de tranzacționare de joi.

Titlurile Bank of America au deschis vineri la 24,60 dolari/unitate, cu 1,15% peste referință, însă și-au temperat avansul la circa 0,2% după primele trazacții. De la începutul anului și până joi inclusiv, acțiunile băncii au urcat cu 10,1%, potrivit MarketWatch.

Fondul de investiții condus de Buffett a anunțat că va folosi pachetul de acțiuni preferențiale pentru a cumpăra acțiunile ordinare, exercitarea opțiunii urmând să fie efectuată la momentul la care Bank of America operează majorarea dividendului.

Dacă ar schimba astăzi acțiunile, cele 700 de milioane de titluri, evaluate la peste 17 miliarde de dolari, ar genera un câștig brut de aproximativ 12 miliarde de dolari și dividende anuale de 336 milioane de dolari.

După exercitarea opțiuni de conversie, Berkshire va deveni cel mai mare acționar la Bank of America, cu o participație de circa 7%, peste cea de 6,6% (652 milioane acțiuni) deținută în prezent de principalul acționar, Vanguard Group.

viewscnt
Afla mai multe despre
warren buffett
bank of america
actiuni preferentiale
conversie