Trezoreria SUA a primit anul trecut 88,5 miliarde de dolari din profitul realizat de Fed

Trezoreria SUA a primit anul trecut 88,5 miliarde de dolari din profitul realizat de Fed
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 ian 2021

Rezerva Federală (Banca Centrală a SUA - Fed) a trimis 88,5 miliarde dolari din profitul realizat anul trecut Departamentului Trezoreriei, în creștere cu aproape două treimi față de 54,9 miliarde dolari 2019, informează The Wall Street Journal.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Anul trecut, Fed a redus dobânda de referință la un nivel apropiat de zero, ca răspuns la criza economică provocată de pandemia de coronavirus, ceea ce a redus dobânzile plătite de băncile comerciale pentru rezervele depozitate la Banca Centrală a SUA. În pofida diminuării veniturilor din dobânzi, profitul net realizat de Fed a urcat în 2020 până la 88,8 miliarde dolari, de la 55,5 miliarde dolari în 2019, potrivit rezultatelor financiare preliminare publicate luni de Banca Centrală a SUA, scrie Agerpres.

Atenție - Taxă pe ambalaje, pregătită să fie introdusă în magazine. Garanție de 50 bani impusă la plată pentru fiecare sticlă, doză și PET, dar cu excepții. Cum pot fi recuperați banii CITEȘTE ȘI Atenție - Taxă pe ambalaje, pregătită să fie introdusă în magazine. Garanție de 50 bani impusă la plată pentru fiecare sticlă, doză și PET, dar cu excepții. Cum pot fi recuperați banii

Fed este obligat să își utilizeze veniturile pentru a acoperi cheltuielile operaționale, iar restul este trimis spre Trezoreria SUA, care utilizează fondurile pentru a acoperi cheltuielile Guvernului.

Raportul publicat luni de Banca Centrală a SUA mai arată că acele cheltuieli operaționale ale celor 12 bănci din rețeaua Federal Reserve s-au ridicat la 4,5 miliarde dolari în 2020, nemodificate comparativ cu 2019.

Sumele trimise de Fed către Trezoreria SUA, denumite remitențe, au atins un nivel record de 97,8 miliarde dolari în anul 2015, ca urmare a majorării dobânzilor colectate de Fed de pe urma portofoliului său uriaș de obligațiuni.

În perioada care a urmat după 2015, plățile făcute de Fed către Trezoreria SUA au scăzut în fiecare an până în 2019, în condițiile în care cheltuielile au crescut, iar veniturile Băncii centrale a SUA au scăzut.

viewscnt
Afla mai multe despre
trezoreria sua
fed