UBS Group a decis să renunțe la un acord cu guvernul elvețian pentru acoperirea pierderilor pe care le-ar putea suferi în urma preluării Credit Suisse

UBS Group a decis să renunțe la un acord cu guvernul elvețian pentru acoperirea pierderilor pe care le-ar putea suferi în urma preluării Credit Suisse

Foto dreamstime.com

Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 11 aug 2023
UBS Group a decis să pună capăt unui acord cu guvernul elvețian pentru acoperirea pierderilor pe care le-ar putea suferi în urma preluării Credit Suisse. Gigantul transmite, astfel, că integrarea este pe drumul cel bun și că activele creditorului aflat în dificultate ar putea fi mai puțin problematice decât estimările inițiale.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Cea mai mare bancă elvețiană a reziliat în mod voluntar acordul de acoperire a pierderilor de 9 miliarde de franci elvețieni (10,3 miliarde de dolari) încheiat cu guvernul elvețian, după testarea la stres a unui portofoliu de active secundare ale Credit Suisse.
 
Amendă de jumătate de miliard de dolari pentru mari bănci de investiții de pe Wall Street. Cum au folosit WhatsApp, Signal și alte platforme de mesagerie CITEȘTE ȘI Amendă de jumătate de miliard de dolari pentru mari bănci de investiții de pe Wall Street. Cum au folosit WhatsApp, Signal și alte platforme de mesagerie

De asemenea, UBS a mai spus că va rezilia un angajament de sprijin de lichiditate încheiat cu  Banca Națională a Elveției, de până la 100 de miliarde de franci, adăugând că Credit Suisse a rambursat, de asemenea, în totalitate un împrumut de asistență de urgență de lichiditate de 50 de miliarde de franci.

Acest sprijin a contribuit la facilitarea preluării intermediate de guvern în martie, în timp ce Credit Suisse se îndrepta spre faliment. UBS făcuse presiuni pentru a fi protejat de pierderile greu de anticipat ale unui set de active ale fostului său rival pe care intenționează să le lichideze sau să le vândă.
 
"Aceasta este o mărturie a forței UBS. Putem gestiona singuri costurile globale și impactul financiar al integrării", au declarat directorul general Sergio Ermotti și președintele Colm Kelleher într-o notă internă adresată personalului, citată de Bloomberg.
 
Acțiunile UBS au crescut cu 4,35% la Zurich.
viewscnt
Afla mai multe despre
ubs
credit suisse
salvare credit suisse
ajutor credit suisse
guvern elvetian