ULTIMA ORĂ OFICIAL România - ținta unor atacuri DDoS la nivel național, lansate la scurt timp după votul privind tezaurul de la Moscova. Cine este în spate

ULTIMA ORĂ OFICIAL România - ținta unor atacuri DDoS la nivel național, lansate la scurt timp după votul privind tezaurul de la Moscova. Cine este în spate
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 16 mar 2024

România a înregistrat în ultimele două zile, la nivel național, o serie de atacuri de tip DDoS îndreptate împotriva unor organizații din sectorul financiar-bancar, cât și asupra unor instituții publice. Autoritățile vor efectua o analiză referitoare la aceste atacturi pentru a stabili proveniența lor, la acest moment fiind indicii referitoate la implicarea unei grupări afiliată Rusiei, NoName057, fără însă să fie exclusă și implicarea altora, a declarat pentru Profit.ro purtătorul de cuvânt al Directoratului Național de Securitate Cibernetică (DNSC).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

“O să fie o analiză referitoate la aceste atacuri pentru a stabili proveniența lor. Momentan, obiectivul principal este asigurarea funcționării serviciilor și cooperarea cu entitățile țintă. Atribuirea unui atac este un proces complex și care poate dura. Există momentan indicii referitoate la implicarea unei grupări afiliată Rusiei, NoName057, dar nu excludem și implicarea altora”, este mesajul transmis pentru Profit.ro.

Cât au câștigat românii din criptomonede CITEȘTE ȘI Cât au câștigat românii din criptomonede

NoName este unul dintre cele aproximativ 80 de grupuri de hackeri proruși care atacă instituții din țări care susțin Ucraina, mai ales țări din Europa de Vest, declară analistul-șef al echipei de analiza amenințărilor de la Thales, din care fac parte aproximativ 50 de experți din lume, Nicolas Quintin.

Site-urile BCR, Banca Transilvania și Alpha Bank au fost ieri ținta unui atac cibernetic., declanșat la scurt timp după ce eurodeputații au cerut la unison, în cadrul unei dezbateri emoționale din cadrul Parlamentului European, ca Rusia să returneze integral tezaurul României și ca Executivul UE și alte instituții europene abilitate să facă tot posibilul pentru a sprijini acest demers.

Cauza ar fi un „atac DDoS”.

TAROM lansează o nouă ofertă de bilete la prețuri reduse CITEȘTE ȘI TAROM lansează o nouă ofertă de bilete la prețuri reduse

În cadrul unui atac Distributed Denial of Service (DDoS), actorii rău-intenționați utilizează mai multe dispozitive conectate la internet și deja compromise (botnet) pentru a ataca o anumită țintă. Prin utilizarea unui botnet atacatorii au la dispoziție o „putere de atac” mai mare și sursa reală a atacului este dificil de identificat, explică Directoratul Național pentru Securitate Cibernetică (DNSC). Atacul DDoS implică generarea unui val de cereri de conexiune la adresa site-ului, ceea ce conduce la funcționarea semnificativ încetinită sau oprirea activității site-ului țintă. Cu alte cuvinte, un atac DDoS este precum un ambuteiaj neprevăzut pe autostradă care îi blochează pe cei care fac naveta din a ajunge la destinație.

viewscnt
Afla mai multe despre
bcr
atac cibernetic