ULTIMA ORĂ România se retrage din Banca Internațională de Investiții, în care Rusia este principalul acționar, și își închide spațiul aerian pentru aeronavele rusești

ULTIMA ORĂ România se retrage din Banca Internațională de Investiții, în care Rusia este principalul acționar, și își închide spațiul aerian pentru aeronavele rusești
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 feb 2022

România va ieși din banca internațională în care este parteneră cu Rusia și cu alte câteva țări, a anunțat sâmbătă purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”România urmează să demareze procedurile de retragere din Banca Internațională de Investiții (BII)”, a declarat Cărbunaru, după anunțase și că România își închide spațiul aerian pentru aeronavele rusești.

Multicom, distribuitorul de materiale de construcții și bricolaj, a ajuns în 2021 la 19 milioane de euro cifră de afaceri CITEȘTE ȘI Multicom, distribuitorul de materiale de construcții și bricolaj, a ajuns în 2021 la 19 milioane de euro cifră de afaceri

Banca Internațională de Investiții (BII) a fost fondată în 1970 și a început activitatea în anul următor, ca o alternativă la Fondul Monetar de Investiții (FMI) pentru statele din fosta zonă economică a statelor comuniste CAER.

Această bancă în care România a intrat, alături de Rusia, Ungaria, Bulgaria, Cehia, Slovacia, Cuba, Vietnam și Mongolia, a fost sursă de scandal în ultimii ani în țară. IIB a ieșit în evidență pe când era Teodorovici ministru de Finanțe, iar Cîțu acuza că este spion rus - VEZI AICI

La acest moment, banca are ca membri guvernele Bulgariei, Vietnamului, Cubei, Mongoliei, Federației Ruse, României, Cehiei, Slovaciei și Ungariei.

În timp, banca a venit și pe Bursa din București, cu obligațiuni.

IIB a fost o periodă un emitent constant la BVB, ieșind în fiecare toamnă, din anul 2015 încoace, cu emisiuni de obligațiuni.

ENGIE Romania - Noi prefinanțăm schema de sprijin în vigoare CITEȘTE ȘI ENGIE Romania - Noi prefinanțăm schema de sprijin în vigoare

International Investment Bank a obținut finanțare, banii având ca destinație deschiderea unor linii de finanțare către Banca Transilvania și Eximbank, dar și reralizarea de operațiuni de trezorerie cu titluri de stat românești.

Instituția a finanțat, de asemenea, și companii din economia reală, precum Agricover, Avicola Buzău, Fabrica de Lapte Brașov, MEP Retail, dezvoltatorul Iulius Group și MEP Retail, operatorul lanțului Profi.

International Investment Bank are și o poveste neplăcută pe piața de capital românească, respectiv finanțarea producătorului de cabluri din fibră optică Romcab Târgu Mureș (MCAB), care la începutul anului 2017 și-a cerut insolvența.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca internațională de investiții
romania
guvern