Un acționar al UniCredit cere schimbarea conducerii băncii

Un acționar al UniCredit cere schimbarea conducerii băncii
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 feb 2016

Leonardo Del Vecchio, un influent acționar al UniCredit, a declarat luni că grupul bancar italian ar putea avea nevoie de o schimbare a conducerii pentru a se adapta noului mediu economic, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Directorul general Federico Ghizzoni, care, conform presei, ar fi criticat de unii acționari, este "un bancher bun", a afirmat Leonardo Del Vecchio, într-un interviu acordat publicației italiene La Repubblica.

"Dar poate că banca are astăzi nevoie de schimbări atât de radicale încât pot fi realizate numai printr-o lipsă de continuitate", susține Del Vecchio, care deține o participație de aproape 2% în UniCredit.

Olteanu, BNR: Dacă darea în plată crește avansul, ar putea să apară soluții de finanțare supuse legislației altor state UE CITEȘTE ȘI Olteanu, BNR: Dacă darea în plată crește avansul, ar putea să apară soluții de finanțare supuse legislației altor state UE

Potrivit planului strategic revizuit, prezentat la finele anului trecut de UniCredit, banca și-a propus ca în 2018 să ajungă la un profit net de 5,3 miliarde de euro și un raport de capital de rang 1 (Core Equity Tier 1 - CET 1) de 12,6%, în condițiile în care, la finele lunii septembrie, acest raport era de 10,53%. Pentru a atinge acest obiectiv, grupul bancar a anunțat că ar putea elimina până la 18.200 de locuri de muncă, în principal în Italia, Germania și Austria, precum și să vândă sau să restructureze activele cu performanțe slabe.

Cele mai mari bănci italiene, UniCredit și Intesa Sanpaolo, sunt prezente și pe piața din România. 

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
unicredit
leonardo del vecchio