UniCredit Bank acordă credite pentru IMM cu garanții europene

UniCredit Bank acordă credite pentru IMM cu garanții europene
scris 19 feb 2020

UniCredit Bank oferă întreprinderilor mici și mijlocii acces la finanțări garantate în proporție de 60% prin Inițiativa pentru IMM, un instrument de garantare accesat de UniCredit Bank de la Uniunea Europeană.

Beneficiarii au acces la finanțare bancară pentru înființarea de noi întreprinderi, extinderea activității curente sau realizarea unor proiecte noi.

Programul este finanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională și Horizon 2020 și de către Fondul European de Investiții și Banca Europeană de Investiții.

ULTIMA ORĂ Curtea Constituțională: ordonanța de urgență care reglementează vânzarea cartelelor prepay doar cu buletinul și prevede stocarea datelor este neconstituțională CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Curtea Constituțională: ordonanța de urgență care reglementează vânzarea cartelelor prepay doar cu buletinul și prevede stocarea datelor este neconstituțională

“Prin oferta de finanțări cu garanție Inițiativa pentru IMM companiile eligibile au acces la dobânzi reduse prin comparație cu cele ale produselor standard, ceea ce le ajută să investească în creșterea sustenabilă a afacerii lor și în crearea de locuri de muncă”, a declarat Antoaneta Curteanu, Vicepreședinte Executiv Divizia Retail în cadrul UniCredit Bank.

Companiile care vor accesa noua facilitate vor achita un comision de garantare de 0,65% din valoarea garanției aferentă creditului utilizat, beneficiind de o reducere de dobândă în funcție de caracteristicile împrumutului.

Valoarea maximă a împrumuturilor este de 22,7 milioane de lei. Întreprinderile cu cifra de afaceri mai mică de 5 milioane de euro vor putea accesa facilități revolving cu maturitate de doi ani de la UniCredit Bank.

Grupul Italian UniCredit a raportat un profit consolidat de 132 milioane euro pe piața din România în 2019, în creștere cu 13,1% față de 2018.

Portofoliul de credite al UniCredit în România însuma 6,15 miliarde de euro la finele anul trecut, cu 3,6% mai mult decât în 2018.

viewscnt
Afla mai multe despre
unicredit bank
fei
initiativa pentru imm
garantii ue