Wells Fargo, amendată cu 185 milioane dolari pentru că a deschis peste 2 milioane de conturi neautorizate

Wells Fargo, amendată cu 185 milioane dolari pentru că a deschis peste 2 milioane de conturi neautorizate
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 9 sep 2016

Wells Fargo, cea mai mare bancă americană în funcție de capitalizarea de piață, a fost amendată cu 185 milioane de dolari, după ce Departamentul Financiar pentru Protecția Consumatorului (CFPB) din SUA a descoperit că angajați ai instituției de credit au deschis în secret peste 2 milioane de depozite și conturi de credit folosind datele clienților.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Conturile deschise fără acordul clienților au adus băncii și angajaților venituri nejustificate din comisioane începând cu anul 2011, susțin oficialii autorității pentru protecția consumatorilor, citați de CNN. În ultimii ani, Wells Fargo a concediat 5.300 de angajați implicați în scandal, iar joi a anunțat că a acceptat să plătească o amendă de 185 milioane de dolari, cea mai mare sancțiune financiară impusă până în prezent de CFPB. 

”Angajații Wells Fargo au deschis, în secret, conturi neautorizate pentru a-și atinge țințele de vânzări și a primi bonusuri. Ca urmare a gravității faptelor, Wells Fargo plătește cea mai mare amendă impusă vreodată de CFPB”, a spus Richard Cordray, directorul CFPB.

Pe lângă amenda impusă de CFPB, banca americană trebuie să restituie clienților compensații în valoare totală de 5 milioane de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
wells fargo
amenda
sua
conturi neautorizate