BCE ajută creditorii din zona euro să facă față pandemiei

BCE ajută creditorii din zona euro să facă față pandemiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 sep 2020

Banca Centrală Europeană (BCE) a anunțat joi că va acorda creditorilor din zona euro o degrevare în valoare de 73 de miliarde de euro de la o cerință cheie de capital, pentru a le ajuta să acorde în continuare împrumuturi, în contextul pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Celor 115 de bănci supervizate direct de BCE li se va permite până în iunie 2021 să excludă o parte din expunerea lor la băncile centrale, inclusiv depozitele, din calcularea ratei de îndatorare (leverage ratio), scrie Agerpres.

Vatman din București, rănit după ce un bărbat a tras cu un pistol cu bile CITEȘTE ȘI Vatman din București, rănit după ce un bărbat a tras cu un pistol cu bile

Excluderea va majora rata totală de îndatorare de 5,36% cu aproximativ 0,3 puncte procentuale, echivalentul a aproximativ 73 miliarde de euro, conform celor mai recente date disponibile, de la finalul lunii martie, a informat BCE.

"Situația provocată de pandemie a afectat semnificativ și profund toate economiile din zona euro, fiind necesară o politică monetară ultra-relaxată, care necesită o funcționare fără probleme a canalelor de transmisie de către bănci", se precizează într-un comunicat al instituției cu sediul la Frankfurt.

Rata de îndatorare, care impune băncilor să dețină capital în valoare de 3% din expunerea lor totală, devine obligatorie din iulie, dar băncile trebuie deja să o publice.

viewscnt
Afla mai multe despre
bce
zona euro
pandemie