Rezerva Federală a SUA a lăsat dobânzile aproape de zero și a promis că acestea vor rămâne așa ani de zile

Rezerva Federală a SUA a lăsat dobânzile aproape de zero și a promis că acestea vor rămâne așa ani de zile
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 sep 2020

Rezerva Federală (Fed) a SUA a lăsat, miercuri, dobânzile aproape de zero și a promis că acestea vor rămâne așa ani de zile, până când inflația va depăși, ”o perioadă de timp”, într-o proporție moderată, ținta oficială a instituției, de 2%. Banca centrală a îmbunătățit totodată estimările economice, anticipând un declin mai puțin accentual al PIB în acest an, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Fed a anunțat acestă schimbaare de politică monetară luna trecută, obiectivul fiind compensarea anilor cu inflație scăzută și susținerea economiei să creeze locuri de muncă o perioadă cât mai lungă posibil. Doi membri ai consiliului de politică monetară au fost nemulțumiți, unul că politica nu merge suficient de departe, iar altul că a mers prea departe, scrie News.ro.

EXCLUSIV Transgaz și-a sancționat unul dintre principalii “finanțatori”, AIK Energy, cel mai mare importator de gaze din România, a cărui activitate a fost penalizată și în Ungaria CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Transgaz și-a sancționat unul dintre principalii “finanțatori”, AIK Energy, cel mai mare importator de gaze din România, a cărui activitate a fost penalizată și în Ungaria

Fed a mai anunțat într-un comunicat că a început tranziția politicii de la stabilizarea piețelor finnciare la stimularea economiei.

Banca centrală va continua achizițiile actuale de obligațiuni  guvernamentale cel puțin la nivelul actual de 120 de miliarde de dolari pe lună, dar a descris obiectivul ca făcând parte din asigurarea unor condiții financiare flexibile în viitor.

Noul coronavirus ”provoacă greutăți umane și economice extraordinare. Rezerva Federală este hotărâtă să utilizeze toate instrumentele aflate la dispoziția sa pentru a susține economia Statelor Unite în această perioadă dificilă”, arată comunicatul instituției.

Noile previziuni economice publicate împreună cu comunicatul arată că dobânzile vor rămâne neschimbate cel puțin până în 2023 și că inflația nu va depăși 2% în această perioadă.

Reprezentanții Fed anticipează că economia americană se va contracta cu 3,7% în acest an, cu mult sub scăderea de 6,5% prognozată în iunie. Rata șomajului, care în august a atins 8,4%, ar urma să scadă la 7,6% la sfârșitul acestui an.

viewscnt
Afla mai multe despre
rezerva federală
dobanzi