Fondul Proprietatea vinde 3% din acțiunile OMV Petrom pentru 560 milioane lei

Fondul Proprietatea vinde 3% din acțiunile OMV Petrom pentru 560 milioane lei
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 17 sep 2020

Într-un exercițiu așteptat de piață de mai mult timp, Fondul Proprietatea a înstrăinat într-o ofertă de vânzare accelerată pentru un număr de 1,7 miliarde de acțiuni OMV Petrom.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Compania finanicară americană Franklin Templeton Investment Management, în calitate de administrator de investitii al Fondul Proprietatea (FP), anunță închiderea unei oferte de plasament privat accelerat pentru un numar de 1,7 miliarde acțiuni existente la OMV Petrom (SNP). Operațiunea intermediată de Citigroup Global Markets Limited și WOOD & Company Financial Services s-a închis la prețul de 0,3300 lei/acțiune.

La respectivul nivel, valoarea ofertei pentru 3,00% din acțiunile companiei petroliere s-a ridicat la 561,00 milioane lei (115,46 milioane euro). După această tranzacție, Fondul mai păstrează o deținere de 7,00% din totalul titlurilor companiei petroliere.

Transgaz vrea încă un împrumut masiv pentru investiții CITEȘTE ȘI Transgaz vrea încă un împrumut masiv pentru investiții

Fondul Proprietatea a mai folosit acest tip de operațiune de piață pentru vânzarea unui pachet deținut la compania petrolieră în toamna anului 2016 după cum prin același tip de demers a mai lichidat dețineri precum cele de la Romgaz (SNG), Transgaz (TGN) sau Conpet (COTE).

Vânzarea de la OMV Petrom a fost amânată de Fond de o perioadă de timp în condițiile în care emitentul coborâse sub un nivel al deținerlor în societăți listate care îi restrângeau prin statut dreptul de vinde.

viewscnt
Afla mai multe despre
fondul proprietatea
bvb
bursa
omv petrom
franklin templeton