BCE menține măsurile de stimulare și dobânda de referință la nivelul istoric zero

BCE menține măsurile de stimulare și dobânda de referință la nivelul istoric zero
scris 10 iun 2021

Banca Centrală Europeană (BCE) a decis joi să mențină nemodificată dobânda de politică monetară la cel mai scăzut nivel din istorie, precum și măsurile de stimulare, din cauza temerilor că orice retragere a sprijinului în acest moment ar accelera creșterea costurilor de împrumut și ar afecta redresarea economiei, transmit DPA și Reuters.

De asemenea, Consiliul guvernatorilor BCE a decis că va continua programul de achiziționare în regim de urgență în caz de pandemie (pandemic emergency purchase programme - PEPP) cu o valoare totală de 1.850 de miliarde de euro, până în martie 2022 sau până se va încheia pandemia. În plus, Consiliul guvernatorilor BCE își rezervă dreptul de a achiziționa mai mult sau mai puțin față de cota stabilită, deoarece este necesar "să mențină condiții de finanțare favorabile", scrie Agerpres.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

Consiliul guvernatorilor BCE a decis că rata dobânzii la operațiunile principale de refinanțare și ratele dobânzilor la facilitatea de creditare marginală și la facilitatea de depozit vor rămâne nemodificate la nivelurile de 0,00%, 0,25% și, respectiv, minus 0,50%.

Dobânda de politica monetară este la cel mai scăzut nivel din istorie.

viewscnt
Afla mai multe despre
bce
dobanda