BCE presează Deutsche Bank să găsească un succesor pentru președintele băncii

BCE presează Deutsche Bank să găsească un succesor pentru președintele băncii
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 11 iun 2021

Banca Centrală Europeană (BCE) i-a solicitat gigantului Deutsche Bank, de mai multe ori în ultimele luni, să numească un înlocuitor pentru președintele băncii, Paul Achleitner, în condițiile în care mandatul acestuia se apropie de final, au declarat, pentru Reuters, surse apropiate situației.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Deutsche Bank este cea mai mare bancă din Germania.

Achleitner se va retrage din funcție anul viitor, în mai, după un deceniu extrem de dificil, în care CEO-ul a fost schimbat de două ori, banca a raportat pierderi de miliarde de euro și a primit amenzi consistente.

NN Pensii, cel mai mare jucător al pieței locale de capital, a cumpărat 7,58% din Transport Trade Services, lider al transportului fluvial în România CITEȘTE ȘI NN Pensii, cel mai mare jucător al pieței locale de capital, a cumpărat 7,58% din Transport Trade Services, lider al transportului fluvial în România

Acționarii au votat de trei ori, de-a lungul timpului, cu privire la înlocuirea lui Paul Achleitner, însă acesta a reușit să rămână în funcție de fiecare dată. Totuși, președintele va pleca din funcție în mai, în contextul în care banca se luptă să își reclădească imaginea.

Deustche Bank a reușit recent să revină pe profit, după 5 ani de pierderi, însă rămâne sub lupa autorităților, fiind o bancă de importanță sistemică. Banca a fost amendată de multe ori cu sume majore, fiind ținta a numeroase investigații, inclusiv legate de prevenirea spălării banilor și de încălcarea legilor anti-mită.

Banca germană a trecut printr-un proces dur de restructurare și a desființat numeroase posturi în ultimii ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
deutsche bank
paul achleitner
conducerea deutsche bank
bce