BCR emite o nouă emisiune de obligațiuni, de 600 de milioane de lei, pentru a respecta cerințele MREL. BERD și IFC, printre investitori

BCR emite o nouă emisiune de obligațiuni, de 600 de milioane de lei, pentru a respecta cerințele MREL. BERD și IFC, printre investitori
scris 9 dec 2021

Banca Comercială Română (BCR) a emis o nouă emisiune de obligațiuni în lei din România, în valoare de 600 de milioane de  lei, și ajunge la un total de 2,7 miliarde de lei al emisiunilor din ultimii doi ani.

Emisiunea actuală include emisiuni de obligațiuni non-preferențiale, cu o maturitate la 7 ani, ce vor fi listate la Bursa de Valori București, iar agenția Fitch urmează să-i acorde un rating pe termen lung BBB+, anunță banca.

Demersul este necesar pentru a respecta reglementările UE privind capacitatea pe care trebuie să o aibă băncile pentru a absorbi pierderile, cerința minimă de fonduri proprii și datorii eligibile (MREL) și liniile directoare MREL în linie cu strategia de rezoluție urmărită.

A 6-a sesiune consecutivă „pe verde” la BVB. Tranzacții de tip deal cu 6% din acțiunile SIF Muntenia CITEȘTE ȘI A 6-a sesiune consecutivă „pe verde” la BVB. Tranzacții de tip deal cu 6% din acțiunile SIF Muntenia

Tranzacția a fost realizată cu succes la un cupon de 5,98%, atrăgând un interes ridicat al investitorilor. Subscrierile au fost echilibrat distribuite între fonduri de pensii, administratori de active, companii de asigurări, instituții de credit, iar printre participanți s-au numărat Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și International Finance Corporation (IFC).

"Suntem consecvenți și continuăm angajamentul nostru de a avea emisiuni de obligațiuni recurente. Este a patra noastră emisiune substanțială de obligațiuni în lei, fiind emisă inclusiv o emisiune de obligațiuni verzi, în ultimii doi ani. Piața de capital românească devine din ce în ce mai atractivă pentru investitorii strategici, cu viziune pe termen lung, și vreau să le mulțumesc tuturor celor care au contribuit la această inițiativă pentru că au crezut în viziunea noastră de transformare sustenabilă a economiei", a declarat Sergiu Manea, CEO Banca Comercială Română.

La finalul primei zile de subscriere, registrul de ordine a fost bine acoperit, depășind de peste două ori suma de 400 de milioane de lei vizată. În cea de-a doua zi, emiterea a fost suprasubscrisă semnificativ, la peste 1 miliard de lei, ceea ce a condus la decizia de a închide registrul de ordine mai devreme și de a majora suma emisă la 600 de milioane de lei.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
bcr
obligațiuni