BCR vine la bursă cu o nouă emisiune de obligațiuni, acum în valoare de peste 350 milioane lei

BCR vine la bursă cu o nouă emisiune de obligațiuni, acum în valoare de peste 350 milioane lei
scris 29 mar 2022

Sistemul bursei a procesat o ofertă publică prin care BCR a plasat către investitori o emisiune denominată în lei și scadentă în anul 2027 (BCR27), acum în valoare de 352,98 milioane lei.

Astfel, Banca Comercială Română a plasat o nouă serie de obligațiuni la Bursa de la București, de această dată în valoare de 351,5 milioane de lei și cu scadența în 2027.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Va fi destul de greu pentru statele din zona OPEC să crească producția de petrol. Războiul din Ucraina se resfrânge și asupra altor industrii, precum cea a construcțiilor. Nou val de creșteri de prețur CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Va fi destul de greu pentru statele din zona OPEC să crească producția de petrol. Războiul din Ucraina se resfrânge și asupra altor industrii, precum cea a construcțiilor. Nou val de creșteri de prețur

BCR, a doua bancă după active din România, amânase plasamentul luna trecută, după ce piețele au fost afectate de războiul declanșat de Rusia în Ucraina. Obligațiunile sunt de tip senior non preferred și sunt eligibile MREL, adică pentru îndeplinirea cerinței minime de fonduri proprii.

Obligațiunile au fost oferite acum investitorilor calificați și urmează să intre la tranzacționare la BVB și să primească rating de la Fitch (ratingul titlurilor în circulație este BBB+).

PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Chiar dacă dobânzile ar crește cu 1%, bursele pot să reziste. Teama principală nu provine din dobânzi CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Chiar dacă dobânzile ar crește cu 1%, bursele pot să reziste. Teama principală nu provine din dobânzi

Banca Comercială Română este unul din cei mai constanți emitenți de la Bursa de Valori București, unde vine periodic cu instrumente cu venit fix, frecvența exercițiilor fiind intensificată în ultimele luni. La emisiunile precedente, subscrierile au fost echilibrat distribuite între fonduri de pensii, administratori de active, companii de asigurări, instituții de credit, iar printre participanți s-au numărat Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și International Finance Corporation (IFC).

În octombrie 2021, instituția de credit a lansat o emisiune de bonduri "verzi" în valoare de 500 milioane lei cu maturitate în 2028 (BCR28A).

Cea mai recentă emisiune a fost cea de la finele anului trecut, în valoare de 600 de milioane de lei. Emisiunea a inclus atunci obligațiuni non-preferențiale, cu o maturitate la 7 ani. Demersul a fost necesar tot pentru a respecta reglementările UE privind capacitatea pe care trebuie să o aibă băncile pentru a absorbi pierderile, cerința minimă de fonduri proprii și datorii eligibile (MREL) și liniile directoare MREL în linie cu strategia de rezoluție urmărită.

În total, BCR a ajuns, cu emisiunea de azi, la 3,05 miliarde de lei în obligațiuni emise pe piața din România.

VIDEO PROFIT NEWS TV (Re)Descoperă România - Alexandru Mihai, Managing Partner Nordis Group: Oamenii și-au dat seama că, în vremuri tulburi, este bine să faci investiții. Investițiile imobiliare - cea mai bună și ușoară modalitate de securizare a banilor CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV (Re)Descoperă România - Alexandru Mihai, Managing Partner Nordis Group: Oamenii și-au dat seama că, în vremuri tulburi, este bine să faci investiții. Investițiile imobiliare - cea mai bună și ușoară modalitate de securizare a banilor

BCR a încheiat anul trecut cu un profit net de 1,4 miliarde de lei, în creștere cu 73% față de 2020, pe fondul scăderii puternice a provizioanelor de risc.

Banca și-a majorat portofoliul de credite cu circa 11% la 47,9 miliarde de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
bcr
obligațiuni