BEI a semnat acorduri cu trei bănci din România pentru a genera finanțări de 256 milioane de euro pentru IMM-uri

BEI a semnat acorduri cu trei bănci din România pentru a genera finanțări de 256 milioane de euro pentru IMM-uri
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 mai 2017

Grupul Băncii Europene de Investiții (BEI) a semnat miercuri, la Bruxelles, primele trei acorduri ale programului Inițiativa pentru pentru întreprinderi mici și mijlocii (IMM-uri) cu trei bănci comerciale, Raiffeisen Bank, Banca Comercială Română (BCR) și ProCredit Bank, care ar putea genera o finanțare totală de 246 milioane de euro, a anunțat Comisia Europeană (CE).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Suma care ar putea fi generată reprezintă aproape jumătate din bugetul total de 540 de milioane de euro al programului Inițiativa pentru IMM-uri. Peste 4.300 de IMM-uri, microîntreprinderi și start-up-uri din România ar putea avea un acces mai bun la finanțare în cadrul celor trei acorduri, scrie News.ro.

Comisarul pentru politică regională, Corina Crețu, consideră că, prin decizia de a investi 100 de milioane de euro din bugetul politicii de coeziune în acest program de pionierat, România va stimula competitivitatea economiei.

Societe Generale este investigată în Marea Britanie pentru acuzații de mită în Libia CITEȘTE ȘI Societe Generale este investigată în Marea Britanie pentru acuzații de mită în Libia

În luna octombrie a anului trecut, grupul Băncii Europene de Investiții (BEI) și Guvernul României au semnat un acord de finanțare pentru IMM-uri, prin care sunt alocate 100 milioane de euro din Fondul european de dezvoltare regională (FEDR), dar care ar putea mobiliza în următorii ani fonduri totale de 580 milioane de euro.

Resursele adiționale ar putea veni de la BEI și din programul Orizont 2020, un amplu program de cercetare derulat de Uniunea Europeană. Prin acest program, este disponibilă, la nivelul UE, o finanțare de 80 de miliarde de euro pe durata a șapte ani (2014-2020), plus altragerea altor investiții private.

viewscnt
Afla mai multe despre
bei
imm
raiffeisen bank
bcr
procredit bank