BERD: Investiții record de peste 5 miliarde euro în S1, inclusiv în România, ca răspuns la criza provocată de Covid-19

BERD: Investiții record de peste 5 miliarde euro în S1, inclusiv în România, ca răspuns la criza provocată de Covid-19
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 23 iul 2020

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a raportat investiții record în primul semestru, în condițiile în care economiile și companiile din regiunile în care este prezentă au apelat la programul băncii de răspuns la criza provocată de pandemia de coronavirus.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Investițiile BERD în cele 38 de piețe unde este prezentă, inclusiv în România, au depășit 5 miliarde de euro, comparativ cu 3,7 miliarde de euro în prima jumătate a anului trecut.

Precedentul record semestrial a fost consemnat în prima parte a anului 2016, când investițiile BERD au însumat 3,9 miliarde de euro.

Donalam Călărăși împrumută 5 milioane euro de la BERD CITEȘTE ȘI Donalam Călărăși împrumută 5 milioane euro de la BERD

BERD notează că regiunile unde operează au fost afectate sever de pandemia de Covid-19, estimând o contracție de 3,5% la nivelul grupului de economii acoperite. În România, BERD preconizează un declin de 4% în acest an, în ipoteza unei încetiniri semnificative a epidemiei și a eliminării în totalitate a restricțiilor.

Banca a lansat, în martie, un pachet de măsuri de solidaritate ca răspuns la criza provocată de pandemie, prin care oferă guvernelor, băncilor comerciale și companiilor finanțări totale de 21 miliarde de euro până la finele anului 2021.

Din cele peste 5 miliarde de euro investite în prima jumătate a anului, 1,9 miliarde de euro au reprezentat împrumuturi acordate companiilor afectate de criza provocată de pandemie, de asemenea o sumă semestrială record.

În România, cea mai recentă finanțare a fost acordată combinatului siderurgic Donalam Călărași, care a împrumutat 5 milioane de euro pentru a-și acoperi necesarul de capitalul de lucru în următoarele luni.

BERD este unul dintre cei mai mari investitori în România, cu investiții agregate de 8,815 miliarde de euro până în prezent.

viewscnt
Afla mai multe despre
berd
investitii berd
criza coronavirus
covid 19
program raspuns covid 19
investitii record
investitii berd romania