Belgienii de la WDP împrumută 150 milioane euro de la BERD pentru proiectele din România

Belgienii de la WDP împrumută 150 milioane euro de la BERD pentru proiectele din România
scris 17 iul 2020

Dezvoltatorul imobiliar Warehouses De Pauw (WDP), controlat de una dintre cele mai bogate familii din Belgia, a împrumutat 150 milioane de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), fonduri ce vor fi folosite pentru extinderea portofoliului din România.

Noul împrumut va sprijini planurile WDP privind dublarea valorii portofoliului său de proprietăți în România, de la 500 milioane de euro la 1 miliard de euro, în cadrul strategiei de dezvoltare pentru perioada 2019-2023.

Planul a fost anunțat de Profit.ro în octombrie anul trecut și a fost reconfirmat în aprilie, când grupul belgian a anunțat contractarea unui credit de 205 milioane de euro de la IFC, divizia de investiții a Băncii Mondiale.

EXCLUSIV One United vinde o parte din proiectul de birouri One Cotroceni Park pentru 25 milioane de euro, bani ce vor fi investiți în dezvoltarea complexului CITEȘTE ȘI EXCLUSIV One United vinde o parte din proiectul de birouri One Cotroceni Park pentru 25 milioane de euro, bani ce vor fi investiți în dezvoltarea complexului

Finanțarea de la BERD va merge către construcția de noi proiecte imobiliare în centre logistice importante, cu scopul de a consolida infrastructura logistică și de personal din România.

WDP deține în România 25 de proprietăți închiriabile cu o suprafață totală de peste 623.000 de metri pătrați și o suprafață de aproape 400 de hectare de teren destinat extinderii. Valoarea portofoliului imobiliar local al investitorului era de 447,3 milioane euro la finalul anului 2018 și reprezintă o cotă de 13% din activitatea globală a dezvoltatorului belgian.

Familia de investitori, cu exponentul său Tony De Pauw, care conduce afacerile WDP, este creditată de publicația belgiană De Rijkste Belgen cu o avere de 554,4 milioane de euro, ceea ce o plasează pe locul 45 în topul celor mai bogați belgieni.

Investitorii belgienii au investit până acum peste 1 miliard de euro în proprietăți românești, majoritatea înainte de criză, dar au proiecte de viitor care implică alte sute de milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
wdp
berd
imprumut berd
portofoliu romania
extindere portofoliu
finantare
investitii proprietati
logistica