Bernd Spalt pleacă anul viitor din funcția de CEO Erste Group. Motivul: "opinii diferite față de orientarea strategică"

Bernd Spalt pleacă anul viitor din funcția de CEO Erste Group. Motivul: "opinii diferite față de orientarea strategică"
Oana Osman
Oana Osman
scris 13 mai 2022

Cu un an înainte de viitoarea reînnoire a contractului său ca CEO al Erste Group, Bernd Spalt a informat comitetul de nominalizare al consiliului de supraveghere al grupului bancar că a decis să nu-și reînnoiască contractul, care durează până la 30 iunie 2023. Decizia sa este motivată prin existența unor "opinii diferite cu privire la viitoarea orientare strategică pe termen lung a Grupului".

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Bernd Spalt este CEO al grupului Erste de doar  doi ani și 4 luni, preluând efectiv funcția în ianuarie 2020, de la Andreas Treichl, unul dintre cei mai longevivi bancheri europeni, care a rezistat în fruntea Erste 23 de ani.

Consiliul de Supraveghere al Erste va iniția procesul de succesiune după reconstituirea comitetului de nominalizări, în urma viitoarei Adunări Generale Anuale din 18 mai 2022.

„Desigur, respectăm decizia lui Bernd Spalt și aș dori să-i mulțumesc deja pentru munca de succes în calitate de CEO. Compania noastră se descurcă excepțional de bine, așa cum o demonstrează rezultatele record și toate cifrele cheie relevante. În ultimii 32 de ani, Bernd a adus o contribuție semnificativă la succesul Erste în diferite funcții -- chiar și în momente dificile. În numeroasele crize din trecut, previziunea sa strategică, acțiunile sale consecvente și integritatea sa personală au făcut ca cel mai important grup financiar din regiunea ECE să fie într-o poziție atât de bună”, spune Friedrich Rödler, Președintele Consiliului de Supraveghere al Erste Group.

După anunțarea deciziei, Spalt a declarat: „Aș dori să mulțumesc tuturor angajaților Erste Group, colegilor mei din conducerea și celor mai apropiați membri ai echipei pentru cooperarea excelentă din ultimii ani. Îi mulțumesc lui Friedrich Rödler pentru cooperarea profesională, care a fost marcată de mare seriozitate și respect. Erste a fost casa mea profesională și am simțit întotdeauna că este un privilegiu că am putut, într-o varietate de funcții diferite, să duc ideea băncii de economii în toate țările Grupului. Sunt foarte recunoscător că am făcut parte din această companie și că am avut ocazia de a contribui la formarea ei semnificativă în ultimele decenii. Erste este o bancă excelentă și va continua să fie așa.”

viewscnt
Afla mai multe despre
bernd spalt
erste group