Microsoft investește, din nou, în OpenAI

Microsoft investește, din nou, în OpenAI
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 23 ian 2023

Compania care dezvoltă deja extrem de popularul ChatGPT primește o nouă investiție de la Microsoft, care promite să construiască un AI „sigur, util și puternic”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Microsoft și OpenAI anunță o nouă rundă de investiții a gigantului american în compania specializată în tehnologii de inteligență artificială, precum ChatGPT.

Cele două companii nu au făcut publică valoare investiției, însă, pe surse se vorbește de investirea în total a 10 miliarde de dolari pe mai mulți ani.

Apple pregătește primele laptopuri cu chipset-uri pe 3nm CITEȘTE ȘI Apple pregătește primele laptopuri cu chipset-uri pe 3nm

Microsoft este deja la a treia investiție în OpenAI, după cele din 2019 și 2021. Printre investitorii în OpenAI se numără și Elon Musk.

În decembrie, OpenAI a lansat, ChatGPT, un chatbot capabil să ofere informații și să poarte conversații într-un mod cât mai uman cu puțință pentru un AI la ora actuală.

Microsoft a anunțat deja că vrea să integreze tehnologia din spatele ChatGPT în mai multe produse proprii, precum soluțiile cloud Azure, motorul de căutare Bing și aplicațiile de birou din suita Microsoft 365.

De cealaltă parte, performanța și popularitatea dobândită în de ChatGPT într-un timp atât de scurt a creat îngrijorări la Google, care vede în acesta o amenințare la propriul motor de căutare.

Șeful Google, Sundar Pichai s-a întâlnit deja cu fondatorii Larry Page și Sergey Brin, cu care a stabilit că trebuie accelerate planurile companiei pe zona de AI. Ca urmare, Google își va lansa anul acesta propriul chatbot și alte produse bazate pe inteligență artificială.

Între timp, OpenAI spune că se pregătește să lanseze o versiune premium de ChatGPT, care să ofere anumite facilități suplimentare și să nu aibă limitările variantei gratuite.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
openai
chatgpt
investiție