Bitcoin a continuat să scadă abrupt săptămâna trecută și a atins minimul ultimelor 15 luni, sub pragul de 3.500 de dolari

Bitcoin a continuat să scadă abrupt săptămâna trecută și a atins minimul ultimelor 15 luni, sub pragul de 3.500 de dolari
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 9 dec 2018

Declinul accentuat al bitcoin a continuat săptămâna trecută: cea mai cunoscută criptomonedă a pierdut circa 17% din valoare și a scăzut sub pragul pishologic de 3.500 de dolari. În tranzacțiile de vineri, bitcoin a coborât la mai puțin de 3.300 de dolari, cel mai mic preț din ultimele 15 luni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Perioada recentă a fost plină de turbulențe pentru bitcoin, criptomoneda fiind în scădere cu 14% de la începutul lunii decembrie, după un declin de aproape 37% în noiembrie. Potrivit datelor CoinDesk, noiembrie a marcat cea mai slabă evoluție a bitcoin din aprilie 2011. Totodată, prețul actual al bitcoin este de circa 5 ori mai mic decât cel de acum un an, când moneda virtuală se tranzacționa la circa 16.600 de dolari.

Acord semnat: Producătorul Marlboro intră pe piața de canabis, tranzacție de 1,8 miliarde de dolari CITEȘTE ȘI Acord semnat: Producătorul Marlboro intră pe piața de canabis, tranzacție de 1,8 miliarde de dolari

Pe parcursul anului trecut, bitcoin s-a scumpit de 20 de ori, atingând, în decembrie, un maxim istoric de circa 20.000 de dolari. Anul acesta, valoarea bitcoin și a celorlalte criptomonede s-a prăbușit, inclusiv pe fondul măsurilor adoptate sau pregătite de autorități la nivel modial.

Joi, Comisia americană pentru bursă și valori mobilare (SEC) a decis să amâne termenul de pronunțare a unei decizii în legătură cu înființarea unui ETF (exchange traded fund) de către firma de investiții VanEck și firma de soft SolidX, specializată pe tehnologie blockchain. ETF-ul ar urma să fie listat la Chicago Board Options Exchange (CBOE). Anterior, SEC a respins mai multe solicitări de înființare a unor astfel de fonduri tranzacționabile, bazate pe bitcoin, inclusiv o propunere din partea fraților Cameroon și Tyler Winklevoss, celebrii pentru un proces împotriva fondatorului Facebook, Mark Zuckerberg.

"Istoric, există o corelație între preț și așteptările privind aprobarea unui ETF și o reacție negativă la respingerea sau amânarea acestor ETF. Sentimentul printre investorii retail de pe piața criptomonedelor este deja unul negativ, astfel încât orice știre negativă generează o suprareacție", a declarat Timothy Tam, CEO al firmei de cerectare CoinFi, pentru CNBC.

Valoarea de piață totală a criptomonedelor s-a apropiat vineri de 100 de miliarde de dolari, potrivit datelor coinmarketcap. De la vârful atins la începutul anului, de circa 830 de miliarde de dolari, criptomonedele au pierdut circa 88% din valoare.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
criptomnede
etf
minim
moneda virtuala
declin
minim
prag