Bitcoin a depășit pentru prima oară nivelul de 30.000 de dolari pe unitate

Bitcoin a depășit pentru prima oară nivelul de 30.000 de dolari pe unitate
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 ian 2021

Criptomoneda Bitcoin a depășit pentru prima oară, nivelul de 30.000 de dolari pe unitate, traderii și investitorii mizând pe faptul că va deveni o metodă principală de plată, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prețul Bitcoin a urcat sâmbătă până la 33.099 dolari pe unitate, în condițiile în care majoritatea platformelor au fost închise în primul weekend din 2021. Ulterior, Bitcoin a fost cotată în creștere cu 12%, la 32.883 dolari pe unitate, scrie News.ro.

Capitalizarea de piață a celor mai valoroase șapte companii americane de tehnologie a crescut cu 3.400 de miliarde de dolari în 2020 CITEȘTE ȘI Capitalizarea de piață a celor mai valoroase șapte companii americane de tehnologie a crescut cu 3.400 de miliarde de dolari în 2020

Bitcoin a avansat cu peste 300% în 2020 și s-a apreciat cu peste 50% de când a depășit 20.000 de dolari pe unitate, în urmă cu doar două săptămâni.

Investitorii percep moneda a o modalitate de a obține câștiguri rapide, de a se proteja de inflație și de a fi folosită ca mijloc principal de plată.

Aceștia mai afirmă că oferta limitată de Bitcoin, care este produsă de computere care ”minează”, a contribuit la creștere prețului acesteia în ultimele zile.

Unii investitori consideră că Bitcoin poate fi un plasament sigur, la fel ca aurul, în perioada pandemiei de Covid-19.

”Este foarte probabil ca acest activ să depășească până la urmă 100.000 de dolari pe unitate”, a declarat Serghei Nazarov, co-fondator al proiectului blockchain Chainlink.

Bitcoin este tranzacționată pe numeroase platforme, cea mai mare fiind Coinbase, care se pregătește să se listeze la bursa de pe Wall Street.

Multe alte criptomonede folosesc tehnologia blockchain. A doua cea mai mare monedă, Etherum, a crescut cu 465% în 2020, iar sâmbătă a avansat cu aproape 7%.

viewscnt
Afla mai multe despre
criptomoneda
bitcoin