Bitcoin scade cu aproape 10%, după recordurile recente

Bitcoin scade cu aproape 10%, după recordurile recente
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 15 mar 2024
Bitcoin și alte criptomonede au scăzut în ceea ce pare a fi o corecție pe termen scurt, după o revenire în forță a activelor digitale. Prețurile ar putea scădea în continuare pe termen scurt, chiar dacă traderii continuă să fie optimiști în ceea ce privește perspectivele criptomonedelor în lunile următoare.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Prețul bitcoin a scăzut cu 9% în ultimele 24 de ore, până la 67.100 de dolari, cea mai mare criptomonedă coborând sub 66.900 de dolari la nivelul minim - ceea ce pare a fi o corecție pe termen scurt de la niveluri record. Bitcoin a atins la începutul acestei săptămâni un maxim istoric în apropiere de 74.000 de dolari, după ce în săptămâna precedentă a depășit recordul din noiembrie 2021, în jurul valorii de 69.000 de dolari, pe fondul unei creșteri care a dus la creșterea capitalizării pieței activelor digitale la 2.600 de miliarde de dolari.
tbi bank a realizat anul trecut un profit net de 42,4 milioane de euro, cu 16% mai mare decât în 2022 CITEȘTE ȘI tbi bank a realizat anul trecut un profit net de 42,4 milioane de euro, cu 16% mai mare decât în 2022

"Perspectivele pare foarte optimiste, chiar dacă va asista la o corecție în zilele următoare", a declarat Rachel Lin, CEO al platformei de tranzacționare SynFutures. 

Bitcoin a câștigat aproximativ două treimi în acest an și continuă să fie susținut de mai mulți factori.
 
Factorii includ piața bursieră și o îmbunătățire mai amplă a apetitului de risc, S&P 500 și Nasdaq rămânând aproape de niveluri record. Traderii sunt, de asemenea, optimiști cu privire la așa-numita "înjumătățire" a bitcoin - o reducere a creșterii ofertei (recompena minării).
.
Dar cel mai mare impuls pentru bitcoin a venit de la fondurile tranzacționate la bursă (ETF) pe bitcoin spot, care au fost aprobate de Securities and Exchange Commission în ianuarie.
viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
ether
criptomonede
piata cripto