BlackRock, cel mai mare manager de active din lume, face primul pas spre investițiile în bitcoin. Până acum a criticat dur monedele virtuale

BlackRock, cel mai mare manager de active din lume, face primul pas spre investițiile în bitcoin. Până acum a criticat dur monedele virtuale
scris 22 ian 2021

Gigantul BlackRock, cel mai mare manager de active din lume, vrea să adauge contractele futures pe bitcoin pe lista activelor eligible pentru investiții. Până acum, BlackRock a stat departe de lumea criptomonedelor, iar reprezentanții săi au adus critici dure monedelor virtuale.

Investițiile în contracte futures cu activ suport bitcoin vor fi realizate prin două fonduri administrate de gigant, BlackRock Strategic Income Opportunities și BlackRock Global Allocation Fund, potrivit documentației depuse la Comisia pentru bursă și valori mobiliare (SEC).

România, a patra mare creștere a prețurilor de consum din UE CITEȘTE ȘI România, a patra mare creștere a prețurilor de consum din UE

Investițiile vor viza exclusiv contrate futures decontate în numerar, tranzacționate pe burse de mărfuri înregistrate la Comisia pentru Tranzacționarea Contractelor Futures pentru Mărfuri (Commodity Futures Trading Commission).

Până acum, clienții BlackRock nu au avut acces la investițiile în criptomonede prin niciun instrument financiar.

În 2017, CEO-ul BlackRock, Larry Fink, citat de Investing.com, numea bitcoin un "indice al spălării banilor".

În 2018, BlackRock avertiza că volatilitatea monedelor virtuale este de peste 2 ori mai mare decât cea a acțiunilor în timpul crizelor financiare majore. Astfel, criptomonedele ar trebui să fie luate în considerare doar de investitorii care pot face față unor pierderi potențiale totale.

Tot în 2018, CEO-ul BlackRock afirma că nu există interes pentru investiții în bitcoin din partea clienților fondurilor pe care le administrează.

Între timp, punctul de vedere al CEO-ului pare să se fi schimbat. În decembrie 2020, Fink, citat de Bloomberg, a declarat că bitcoin are potențialul de a deveni "o piață globală", având în vedere că a captat "atenția și imaginația milenialilor".

viewscnt
Afla mai multe despre
blackrock
bitcoin
investitii bitcoin
larry fink
blackrock bitcoin
criptomonede