BNR a injectat în piață 5,31 miliarde de lei, printr-o operațiune repo la 7 zile

BNR a injectat în piață 5,31 miliarde de lei, printr-o operațiune repo la 7 zile
scris 12 nov 2018

Banca Națională a României a injectat, luni, în piața bancară, 5,315 miliarde de lei, printr-o operațiune de tip repo cu scadența la 7 zile, la o dobândă de 2,5% pe an, egală cu dobânda cheie.

De asemenea, BNR a afișat, în prima parte a zilei de luni, un nivel mediu al dobânzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 2,30% pe an, nivel similar cu cel de vineri, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR) dobânda a stagnat la 2,60% pe an, scrie Agerpres.

Consiliul Concurenței a extins investigația pe piața produselor de semnalizare rutieră. Ce companii sunt vizate CITEȘTE ȘI Consiliul Concurenței a extins investigația pe piața produselor de semnalizare rutieră. Ce companii sunt vizate

BNR a mai organizat la începutul acestei luni o operațiune de tip repo prin care a oferit băncilor 12,34 miliarde de lei.

Operațiunile repo sunt tranzacții reversibile, destinate injectării de lichiditate, în cadrul cărora BNR cumpără de la instituțiile de credit active eligibile pentru tranzacționare, cu angajamentul acestora de a răscumpăra activele respective la o dată ulterioară și la un preț stabilit la data tranzacției.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
repo
banci
bnr