Bursa de la București, investitorii și brokerii vor elabora un cod de conduită pentru intermediari

Bursa de la București, investitorii și brokerii vor elabora un cod de conduită pentru intermediari
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 dec 2016

Reprezentanți ai Bursei de Valori București (BVB), ai Asociației Brokerilor și ai Asociației Investitorilor pe Piața de Capital (AIPC) vor să elaboreze un cod de conduită care să regleze modul în care se exprimă în spațiul public intermediarii de pe piața financiară, potrivit unui comunicat publicat luni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Această reacție intervine în urma apariției recent a unor declarații, în spațiul public, referitoare la Oferta Publică Inițială (IPO) a furnizorului de servicii medicale MedLife, scrie News.ro.

Conducerea companiei controlate de familia Marcu a anunțat luna trecută că intenționează să se listeze la BVB prin vânzarea a 8,84 milioane de titluri, ceea ce reprezintă 44% din pachetul total de acțiuni ale companiei.

Potrivit declarațiilor comune publicate luni, este în interesul comunității din piața de capital ca profesioniștii să urmeze anumite reguli de conduită profesională și când își exprimă public opinia referitoare la evoluția unei companii, opinie care ar putea influența deciziile investitorilor.

”Chiar dacă această reflecție este determinată de contextul creat de o tranzacție IPO în curs de desfășurare, considerăm că scopul și domeniul de aplicare al setului de bune practici ar trebui să fie mult mai larg. Împărtășind această viziune, Asociația Brokerilor și Bursa de Valori București vor iniția un proiect ce va fi realizat în colaborare cu organizațiile de investitori individuali, care va conduce la adoptarea unui Cod de Conduită al Intermediarilor Financiari din Piața de Capital”, se arată în comunicat.

Numărul românilor cu restanțe la bănci a scăzut cu 83.000 în octombrie, la 611.613, nivel minim al ultimilor șase ani CITEȘTE ȘI Numărul românilor cu restanțe la bănci a scăzut cu 83.000 în octombrie, la 611.613, nivel minim al ultimilor șase ani

Și reprezentanții investitorilor au atras atenția asupra modului în care rolul brokerilor se poate suprapune cu cel al analiștilor financiari.

”Spațiul public ar trebui să fie liber de declarații, prin care exprimarea opiniilor cu privire la rentabilitatea economică a anumitor operațiuni se confundă cu rolul brokerilor în primirea și executarea ordinelor primite și, mai ales, se suprapune cu rolul analiștilor financiari și a informațiilor cuprinse în documentația aferentă tranzacțiilor, care ar trebui să reprezinte principala sursă de informații”, a declarat președintele AIPC, Laviniu Beze.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa de la bucuresti
aipc