Bursa de la Frankfurt a atins un nou record după aprobarea planului de relansare în SUA

Bursa de la Frankfurt a atins un nou record după aprobarea planului de relansare în SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 dec 2020

Principalul indice al bursei de la Frankfurt, Dax, a atins luni, la scurt timp după debutul tranzacțiilor, un maxim istoric de 13.810,40 puncte, optimismul investitorilor fiind stimulat de aprobarea de către președintele SUA, Donald Trump, a noului plan de relansare precum și de acordul comercial post-Brexit, transmite DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În plus, debutul campaniilor de vaccinare împotriva Covid-19 în multe state europene a fost un motiv suplimentar pentru optimism pe piețele bursiere, scrie Agerpres.

EXCLUSIV ULTIMA ORĂ Salariul minim crește cu 3%, punctul de amendă va fi înghețat CITEȘTE ȘI EXCLUSIV ULTIMA ORĂ Salariul minim crește cu 3%, punctul de amendă va fi înghețat

Maximul istoric atins luni dimineața de indicele Dax al bursei de la Frankfurt vine după ce precedentul record de 13.795,24 puncte a fost înregistrat în data de 17 februarie. După debutul pandemiei însă, în luna martie, indicele Dax a coborât până la un minim de 8.225 de puncte.

Analiștii de la Deutsche Bank susțin că există motive de optimism, în condițiile în care debutul vaccinării ar putea conduce la o revenire rapidă la normalitate a economiei. În schimb, experții de la Commerzbank sunt mai prudenți, apreciind că scăderea numărului de cazuri de infecție se datorează faptului că au fost efectuate mai puține teste.

Tot luni, bursa de la Tokyo a atins cea mai ridicată valoare din ultimii 29 de ani, îngrijorările investitorilor fiind calmate de decizia președintelui SUA, Donald Trump, de a semna legea bugetului Guvernului federal, în valoare de 1,4 trilioane de dolari, prin care se evită închiderea serviciilor publice - shutdown - începând de marți.

Indicele Nikkei Stock Average al bursei japoneze a încheiat ședința de luni în creștere cu 197,42 puncte sau 0,74% atingând valoarea de 26.854,03 puncte, cel mai ridicat nivel de după ziua de 17 aprilie 1991.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
frankfurt
dax
bursa