Bursa – la a 4-a sesiune verde consecutivă către noi culmi

Bursa – la a 4-a sesiune verde consecutivă către noi culmi

Foto dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 7 nov 2023

Indicele BET de la BVB a atins un nou maxim istoric trecând de reperul de 14.600 de puncte.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Deși raliul din piețele internaționale de acțiuni pare a se fi împotmolit – cu excepția indicelui de tehnologie Nasdaq 100 de la New York, ce și-a accelerat mișcarea ascendentă și a ajuns în zona de 15.300 de puncte – bursa românească a găsit argumentele pentru a atinge un nou vârf.

Indicele reprezentativ BET a urcat cu 0,40%, în a 4-a ședință consecutivă de aprecieri, și a atins un nou maxim istoric de 14.635,77 de puncte, într-un impuls care urmează testării multiple a mediei mobile exponențiale de 21 de ziole (EMA21) ce a funcționat ca suport dinamic în cea mai mare parte a lunii trecute, așa cum se vede pe graficul atașat.

Bursa – la a 4-a sesiune verde consecutivă către noi culmi

Doborârea recordului nu vine neapărat cu mare convingere din partea investitorilor. Rulajul de 54,26 milioane lei (10,92 milioane euro) a fost sub media acvestei toamne și cea mai tranzacționată acțiune, cu schimburi însumând 15,39 milioane lei, cea a Hidroelectrica (H2O), a închis în teritoriu negativ, -0,34%, la prețul ew 117,50 lei/acțiune.

Explozie a profitului net al BVB, în contextul listării Hidroelectrica CITEȘTE ȘI Explozie a profitului net al BVB, în contextul listării Hidroelectrica

Tot pe o tendință de depreciere, -0,83%, s-au aflat și titlurile Electrica (EL), ce au consemnat cea de-a 2-a activitate a zilei, de 4,16 milioane lei, dar și titlurile Digi Communications (DIGI), care au scăzut cu 1,29%, până la prețul de 38,30 lei/acțiune, pe transferuri de 3,88 milioane lei.

În aceeași notă, titlurile Fondul Proprietatea (FP) s-au corectat cu 0,74%, până la prețul de 0,5390 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 3,73 milioane lei, trăgând în jos și indicele financiar BET-FI ce a pierdut 0,64% pentru o închidere la nivelul de 57.366,15 de puncte.

VIDEO Viitoarele SMR-uri nucleare de la Doicești: ″Roller-coaster″ bursier pentru dezvoltatorul american al tehnologiei, după un raport negativ infirmat dur de companie CITEȘTE ȘI VIDEO Viitoarele SMR-uri nucleare de la Doicești: ″Roller-coaster″ bursier pentru dezvoltatorul american al tehnologiei, după un raport negativ infirmat dur de companie

În oglindă, celălalt indice sectorial, BET-NG, care măsoară evoluția acțiunilor de pe segmentul de energie și utilități, a avansat cu 0,50%. Este o performanță la care au avut contribuție decisivă 3 acțiuni ale companiilor producătoare de energie cu capitalizare mare: +1,55%, până la prețul de 0,5560 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP), ce au întrunit al 3-lea rulaj al pieței, de 4,066 milioane lei, +1,38%, până la prețul de 47,70 lei/acțiune, pentru titlurile Nuclearelectrica (SNN) și + 0,21%, până la prețul de 46,70 lei/acțiune, pentru titlurile Romgaz (SNG), ultimele 2 simboluri adunând schimburi cu puțin peste pragul de un milion și jumătate de lei.

Interes a existat și pentru acțiunile bancare. Astfel, titlurile Băncii Transilvania (TLV) au staționat la prețul de 22,82 lei/acțiune, pe tranzacții de 3,74 milioane lei, și titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) au urcat cu 1,48%, până la prețul de 17,86 milioane lei, pe o activitate de 3,54 milioane lei.

EXCLUSIV Ministrul Finanțelor: Fondurile de pensii din România au o expunere de 90 milioane euro față de BII, aflată sub sancțiuni SUA, iar fondurile mutuale și companiile de asigurări - alte 40 milioane euro CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Ministrul Finanțelor: Fondurile de pensii din România au o expunere de 90 milioane euro față de BII, aflată sub sancțiuni SUA, iar fondurile mutuale și companiile de asigurări - alte 40 milioane euro

Într-un trend ascendent puternic în care au fost catapultate de rezultatele bune ale companiei în contextul procesării tranzitului cerealelor ucrainiene, titlurile Transport Trade Services (TTS) au mai câștigat 1,71%, până la prețul de 23,80 lei/acțiune, într-o sesiune în care au cumulat schimburi de 2,14 milioane lei.

În rest, reperul unor transferuri de 1 milion de lei a mai fost depășit de titlurile SafeTech Innovations (SAFE) ce au suferit un recul de 5,30%, până la prețul de 2,5000 lei/acțiune în ziua raportării finanicare în care a indicat o majorare cu 13,37% a profitului net, la 5,89 milioane lei, și de titlurile grupului Bursa de Valori București (BVB) ce s-au corectat cu 1,76%, până la prețul de 67,00 lei/acțiune.

Secțiune realizată în parteneriat cu ING

Să ai un business de succes înseamnă, printre altele, să-ți alegi un partener de drum care te înțelege și te însoțește cu soluții potrivite pentru fiecare etapă de dezvoltare.

ING îți susține afacerea cu soluții variate: de la informații despre cum accesezi fonduri europene, la consultanță de business și produse bancare. Asta înseamnă banking și mai și de la ING.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
hidroelectrica
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica