Bursa pierde aproape jumătate de procent, trasă în jos de o corecție severă a acțiunilor OMV Petrom. Volumele nu își revin

Bursa pierde aproape jumătate de procent, trasă în jos de o corecție severă a acțiunilor OMV Petrom. Volumele nu își revin

Sursa foto: Seemitch | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 31 oct 2023

O secvență de 6 sesiuni pozitive a fost întreruptă de un șoc mai mare pe acțiunile de pe segmentul energetic.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Raliul consistent din acest debut de săptămână de pe marile burse ale lumii nu are o mișcare similară la BVB, unde investitorii sunt precauți după ce au adus piața foarte aproape de maximul istoric. Prudența se vede în primul rând la introducerea ordinelor de tranzacționare. Rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 31,22 milioane lei (6,28 milioane euro), mult sub media din prima jumătate a toamnei.

Cele mai mari transferuri, în valoare de 9,11 milioane lei, s-au realizat pe titlurile OMV petrom (SNP), care au suferit un recul de 2,55%, până la prețul de 0,5360 lei/acțiune într-o zi în care și cotația internațională a petrolului de tip Brent a coborât sub reperul de 86 dolari/baril pentru prima dată de la declanșarea conflictului din Israel și Fâșia Gaza.

UPDATE Siemens Energy poartă discuții cu guvernul german pentru garanții de stat. Cădere record pe bursă CITEȘTE ȘI UPDATE Siemens Energy poartă discuții cu guvernul german pentru garanții de stat. Cădere record pe bursă

Tot pe segmentul energetic al cărui indice sectorial BET-NG a pierdut 1,21%, alte 3 simboluri cu lichiditate relevantă au avut închideri „pe roșu”: -1,10%, până la prețul de 116,70 lei/acțiune, pentru titlurile Hidroelectrica (H2O), care au întrunit o activitate de 2,40 milioane lei, -0,98%, până la prețul de 45,55 lei/acțiune, pentru titlurile Romgaz (SNG), și -0,11%, până la prețul de 45,50 lei/acțiune, pentru titlurile Nuclearelectrica (SNN), ultimele 2 simboluri depășind cu puțin reperul unor schimburi de 1 milion de lei.

Aproape de același prag s-au mai aflat titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD), care au câștigat 0,49%, până la prețul de 16,32 lei/acțiune, și cele ale Transport Trade Services (TTS), care au urcat cu 1,40%, până la prețul de 21,80 lei/acțiune.

VIDEO Viitoarele SMR-uri nucleare de la Doicești: ″Roller-coaster″ bursier pentru dezvoltatorul american al tehnologiei, după un raport negativ infirmat dur de companie CITEȘTE ȘI VIDEO Viitoarele SMR-uri nucleare de la Doicești: ″Roller-coaster″ bursier pentru dezvoltatorul american al tehnologiei, după un raport negativ infirmat dur de companie

În ansamblu, ședința a fost negativă, prima după 6 închideri consecutive „pe verde”. Indicele compozit BET-XT a pierdut 0,32% și indicele reprezentativ BET s-a depreciat cu 0,44%, până la nivelul de 14.218,42 de puncte, fără a compromite, însă, secvența tehnică favorabilă surprinsă pe graficul de mai jos.

Bursa pierde aproape jumătate de procent, trasă în jos de o corecție severă a acțiunilor OMV Petrom. Volumele nu își revin

Pe contrasens față de restul pieței, titlurile Băncii Transilvania (TLV) au avansat cu 0,27%, până l aprețul de 22,26 lei/acțiune, pe al 2-lea rulaj al ședinței, de 6,65 milioane lei, și titlurile Fondul Proprietatea (FP) au crescut cu 0,41%, până la prețul de 0,4900 lei/acțiune, pe tranzacții de 2,73 milioane lei, influențând favorabil și indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 55.777,02 puncte, cu 0,23% peste referință.

Secțiune realizată în parteneriat cu ING

Să ai un business de succes înseamnă, printre altele, să-ți alegi un partener de drum care te înțelege și te însoțește cu soluții potrivite pentru fiecare etapă de dezvoltare.

ING îți susține afacerea cu soluții variate: de la informații despre cum accesezi fonduri europene, la consultanță de business și produse bancare. Asta înseamnă banking și mai și de la ING.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
hidroelectrica
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica