Bursele americane deschid în scădere. Investitorii penalizează giganții, în pofida rezultatelor bune. "Oamenii vor doar să încaseze banii și să fugă."

Bursele americane deschid în scădere. Investitorii penalizează giganții, în pofida rezultatelor bune. "Oamenii vor doar să încaseze banii și să fugă."
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 31 ian 2024

Indicii bursieri americani au deschis în scădere, trași în jos de giganții din tehnologie, în timp ce Investitorii așteaptă decizia de politică monetară a Rezervei Federale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Microsoft și Alphabet au raportat rezultate financiare în creștere, însă investitorii penalizează cele două companii, care nu au reușit să le egaleze așteptările.

După rezultate slabe, H&M își schimbă surprinzător CEO-ul. Acțiunile cad. \ CITEȘTE ȘI După rezultate slabe, H&M își schimbă surprinzător CEO-ul. Acțiunile cad. "A fost foarte solicitant uneori pentru mine, personal."

Alphabet scade cu 6%, în timp ce Microsoft pierde 1,2% în debutul tranzacțiilor.

Indicele S&P 500 este în scădere cu 0,8%, în timp ce Nasdaq Composite coboară cu 1,45%.

Declinul abrupt al Alphabet vine după ce evoluția veniturilor din publicitate s-a situat sub așteptări. Pentru trimestrul incheiat in decembrie, Alphabet a raportat, per ansamblu,venituri în crestere cu 13% față de anul trecut și peste consensul de pe Wall Street. Profitul pe actiune a fost și el peste așteptări.  Cu toate acestea, veniturile publicitare au fost de 65,52 miliarde dolari, ușor sub estimările analiștilor, de 65,94 miliarde dolari.

"Chiar dacă obțin rezultate bune, este posibil ca oamenii să vândă pentru că vor doar să încaseze banii și să fugă. Retragerea Alphabet, în ciuda rezultatelor sale în mare parte pozitive, poate fi mai mult o tendință pe termen scurt, de timpul cumpărați pe zvonuri, vindeți pe baza informațiilor oficiale", spune Sam Stovall, rseponsabil de strategie la CFRA Research.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
s&p 500
actiuni
wall street
microsoft
alphabet