Bursele europene cresc în așteptarea acordului UE-Marea Britanie

Bursele europene cresc în așteptarea acordului UE-Marea Britanie
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 24 dec 2020

Bursele europene cresc joi pentru a treia ședință consecutiv, în condițiile în care investitorii așteaptă anunțarea oficială a unui acord între UE și Marea Britanie. Numeroase surse citate de presa internațională susțin că acordul este iminent.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele paneuropean Stoxx 600 crește cu 1,3% aproape de finalul tranzacțiilor (bursele închid mai devreme cu ocazia Crăciunului). Ieri, Stoxx 600 a urcat cu 1,08% după un avans de 1,18% în ziua precedentă.

Bursa italiană și cea germană sunt închise în Ajun.

PROGRAM DE GUVERNARE: Contribuția la Pilonul II de pensii va crește cu un punct doar până în 2024 CITEȘTE ȘI PROGRAM DE GUVERNARE: Contribuția la Pilonul II de pensii va crește cu un punct doar până în 2024

Încă de aseară, surse diplomatice au declarat că Uniunea Europeană și Marea Britanie ar putea anunța un acord privind relațiile post-Brexit în următoarele ore.

Astăzi, ministrul iralndez de Externe a declarat că anunțul va fi făcut astăzi, fiind întârziat doar de discuții finale legate de "formulări minore".

Lira sterlină crește cu circa 0,6% față de euro și dolar după un avans de aproape 1% în tranzacțiile de ieri.

viewscnt
Afla mai multe despre
stoxx 600
acord brexit
lira sterlina
acord ue
marea britanie
burse