Bursele europene încep luna în creștere. Sodexo scade însă cu 9,5%

Bursele europene încep luna în creștere. Sodexo scade însă cu 9,5%
scris 1 apr 2022

Bursele europene au început luna aprilie, care marchează și debutului celui de-al doilea trimestru, în creștere. Avansul vine după ce, în ianuarie-martie, acțiunile marilor companii europene au înregistrat primul declin trimestrial din ultimii 2 ani.

Indicele paneuropean Stoxx 600 a urcat vineri cu 0,6%.

Titlurile de stat Tezaur emise în luna aprilie au maturități de 1 și 3 ani și dobânzi de până la 5,8% CITEȘTE ȘI Titlurile de stat Tezaur emise în luna aprilie au maturități de 1 și 3 ani și dobânzi de până la 5,8%

Cel mai mare avans, de 2,2%, a fost înregistrat în sectorul minier. Creșteri importante, de 1,2%, au fost și în sectorul bancar.

Îngrijorările legate de amenințările că Rusia va tăia livrările de gaz către Europa dacă plata nu este făcută în ruble s-au temperat, Moscova anunțând că va continua să furnizeze gaze în condițiile actuale cel puțin până la jumătatea lunii aprilie, când sunt scadente noi plăți pentru aceste livrări.

Acțiunile grupului francez Sodexo, lider pe piața românească a tichetelor de masă, au pierdut circa 9,5%, după reducerea estimărilor de creștere pentru acest an.

viewscnt
Afla mai multe despre
sodexo
burse europene
stoxx 600