Capitalurile proprii se redresează în urma veștilor comerciale pozitive

Capitalurile proprii se redresează în urma veștilor comerciale pozitive
scris 13 sep 2019

China a anunțat scutiri de la tarifele cu 25% mai mari stabilite anul trecut la câteva categorii de produse, precum produsele farmaceutice și uleiul lubrifiant. Această atitudine mai prietenoasă este văzută ca o mișcare din partea Chinei pentru repornirea negocierilor comerciale în termeni buni în octombrie.

Acest lucru a dus la creșterea sentimentului în Asia, alături de o redresare tehnică generală a capitalurilor proprii, arată o analiză Saxo Bank. 

Franța vrea blocarea monedei digitale Libra de la Facebook în Europa CITEȘTE ȘI Franța vrea blocarea monedei digitale Libra de la Facebook în Europa

În fruntea redresării din domeniul capitalurilor proprii se află din nou capitalurile proprii japoneze, contractele futures Nikkei fiind în creștere cu 1,1%, ceea ce șterge pierderile din perioada vârfului intermediar din iulie. "Așa cum am tot spus săptămâna trecută, preferăm capitalurile proprii germane și japoneze deoarece valorile beta mari profită de sentimentul de risc și de optimismul general. Așa cum am evidențiat în noutățile din domeniul capitalurilor proprii de zilele trecute, surprizele economice au devenit din ce în ce mai puțin negative, indicele Citi pentru surprize economice G10 devenind aproape pozitiv. Dacă vom avea dreptate în ceea ce privește faptul că băncile centrale vor furniza suficiente stimulente monetare, BCE începând de azi, iar datele macro încep să surprindă pozitiv, atunci redresarea ar putea continua", spun analiștii.

Capitalurile proprii se redresează în urma veștilor comerciale pozitive

Capitalurile proprii se redresează în urma veștilor comerciale pozitive

Dincolo de suprafața piețelor de capital, zilele trecute a escaladat un quant quake 2.0 în sesiunea din SUA, strategiile care se bazează pe tendințele neutre de moment (acțiuni în poziții long cu cel mai mare impuls și poziții short pentru cele cu cel mai scăzut impuls) au avut pierderi masive. Mai mari decât primul quant quake din august 2007. Așa cum arată graficul, situația inversă a apărut în cazul strategiilor cu valori neutre. 

Capitalurile proprii se redresează în urma veștilor comerciale pozitive

Ipoteza este că, în ultimul an, acțiunile care s-au bazat pe impulsul de moment au dobândit tot mai mult caracteristici de acțiuni cu creștere mare și valoare mare, ceea ce înseamnă că au devenit active de lungă durată. Aceasta pentru că aceste acțiuni derivă o mare parte din valoarea lor curentă din fluxurile de numerar dintr-un viitor îndepărtat. Rezultatul direct este că aceste acțiuni sunt mai sensibile la schimbările dobânzilor. Pe de altă parte, acțiunile cu valori mai mici decât fundamentalele au devenit tot mai mult active de scurtă durată, companiile derivând o mare parte din valoarea lor curent din fluxurile de numerar pe termen apropiat. Atunci când dobânda SUA pe 10 ani crește cu 28 de puncte de bază, atunci activele pe durată lungă vor scădea față de activele pe durată scurtă.

"Judecând după prețul de acțiune din sesiunea europeană, lichidarea acțiunilor care se tranzacționează pe impuls a luat sfârșit, deci n-ar trebui să fim surprinși să vedem o redresare pe termen scurt  și o supra-performanță a acestor acțiuni tranzacționate pe bază de impuls.

Dat fiind faptul că Legea 5 a Adunării statului California a fost adoptată, acțiunile Uber vor fi în centrul atenției azi deoarece noua lege ar putea obliga Uber (UBER:xnys) și alte companii care vând serviciile terților pe platformele lor să clasifice acești contractanți ca fiind angajați. După cum a declarat și Uber la completarea formularului S-1, înainte de a deveni o companie publică, acesta era unul dintre riscurile cheie pentru investitori. Ar putea modifica întreaga diferență de preș dintre companiile tradiționale de taxi și șoferii Uber. Și atunci Uber nu e decât o companie de taxi cu o aplicație sofisticată? Acțiunile Uber au fost în creștere cu 4% zilele trecute, în timp ce compania anunța concedieri pentru a ține în frâu pierderile accelerate", arată analiștii.

Capitalurile proprii se redresează în urma veștilor comerciale pozitive

Legea 5 a Adunării spune că cetățenii statului California pot avea calitatea de contractant doar dacă munca lor are loc în afara cadrului obișnuit al companiei pentru care lucrează.

Apple (AAPL:xnas) a lansat iPhone 11 alaltăieri, acesta e disponibil acum în trei versiuni diferite, cea mai ieftină versiune vânzându-se cu 699$, o reducere de preț ce vizează ademenirea cumpărătorilor de telefoane inteligente înapoi pe tărâmul Apple. Bursa a reacționat pozitiv la aceste vești, însă au apărut critici care spun că Apple nu ține pasul deoarece noul iPhone 11 nu integrează 5G ceea ce face aproape imposibilă creșterea Apple în China unde producătorii locali de telefoane inteligente, precum Huawei, introduc telefoane cu integrare 5G. Începând cu a doua jumătate a anului 2020, acest lucru va deveni un impediment pentru Apple. 

Capitalurile proprii se redresează în urma veștilor comerciale pozitive

viewscnt
Afla mai multe despre
saxo bank
taxe
capital