Cererea pentru valută la agențiile Post Office din Marea Britanie a crescut cu 74% înaintea referendumului

Cererea pentru valută la agențiile Post Office din Marea Britanie a crescut cu 74% înaintea referendumului
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 22 iun 2016

Britanicii care plănuiesc să călătorească în afara țării au luat cu asalt agențiile de schimb valutar în ultimele zile, vânzările de valută înregistrând o creștere de 74% de la începutul săptămânii raportat la perioada similară a anului trecut, potrivit companiei de servicii postale Post Office.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Una din patru tranzacții valutare din Marea Britanie este efectuată la agențiile Post Office. 

Marți, vânzările de valută, în special euro și dolari, la cele peste 11.000 de agenții Post Office au urcat cu 49% față de anul trecut, în timp ce tranzacțiile online au crescut cu 381%, scrie Reuters.

De la începutul anului, vânzările de valută, inclusiv online, au crescut cu 36% comparativ cu intervalul similar din 2015. Doar pe partea de online, vânzările au urcat cu 154%, a spus un purtător de cuvânt al companiei, citat de Daily Star.

Radu Crăciun, BCR Pensii: În caz de Brexit, trebuie să ne așteptăm ca investitorii să vândă activele românești, inclusiv leii CITEȘTE ȘI Radu Crăciun, BCR Pensii: În caz de Brexit, trebuie să ne așteptăm ca investitorii să vândă activele românești, inclusiv leii

Post Office a dat asigurări că dispune de suficientă valută pentru a acoperi cererea din partea clienților, în condițiile în care mai multe companii de servicii financiare au anunțat că limitează sau întrerup tranzacțiile valutare până la publicarea rezultatului referendumului, din cauza volatilității mari anticipate în piață pentru lira sterlină joi și vineri.

Cel mai recent anunț în acest sens vine din partea brokerului online Azimo, care a decis să suspende tranzacțiile valutare începând cu joi dimineața.

Incertitudinile referitoare la rezultatul referendumului fac imposibilă garantarea siguranței banilor clienților, a spus compania, care a precizat că tranzacțiile vor fi reluate "după ce lucrurile se vor fi liniștit vineri".

viewscnt
Afla mai multe despre
schimb valutar
valuta
vanzari
marea britanie
brexit
referendum
post office