UPDATE: Lira sterlină a urcat până la cel mai ridicat nivel din 4 ianuarie, dar ulterior a înregistrat o corecție ușoară

UPDATE: Lira sterlină a urcat până la cel mai ridicat nivel din 4 ianuarie, dar ulterior a înregistrat o corecție ușoară
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 21 iun 2016

Lira sterlină a atins, pe parcursul ședinței de tranzacționare de marți, cel mai ridicat nivel din 4 ianuarie, dată anterioară anunțării celei la care va avea loc referendumul legat de Brexit. Investitorii sunt încurajați de sondajele recente care sugerează că britanicii vor alege, la referendumul de joi, să rămână în Uniunea Europeană.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Lira a atins un maxim intraday de 1,4781 de dolari, dar ulterior a înregistrat o ușoară corecție. În jurul orei 14:15, moneda britanică se tranzacționa pentru 1,4735 dolari pe unitate, în urcare cu circa 0,24% față de luni și cel mai ridicat nivel consemnat din 26 mai.

"Piețele financiare par să considere cursa încheiată, ceea ce, date fiind răsturnările de situație de până acum, s-ar putea dovedi periculos de prematur. După sondajele care urmează să fie publicate în cursul zilei ne putem aștepta la volatilitate ", spune Michael Hewson, director strategie la CMC Markets în Londra, citat de Reuters.

Soros: Lira se va prăbuși cu peste 20% în cazul Brexit, mai mult decât devalorizarea din 1992 CITEȘTE ȘI Soros: Lira se va prăbuși cu peste 20% în cazul Brexit, mai mult decât devalorizarea din 1992

Britanicii vor alege, printr-un referendum programat joi, 23 iunie, dacă vor să rămână parte a UE. Tabăra care susține menținerea statutului de membră UE pentru Marea Britanie a câștigat teren după ce, săptămâna trecută, deputata britanică Jo Cox, susținătoare a rămânerii Uniune, a fost ucisă. În săptămâna anterioară uciderii deputatei laburiste, sondajele arătau o creștere a sprijinului pentru Brexit.

Potrivit unui sondaj realizat de ORB International, publicat luni, 53% dintre britanici vor să rămână în Uniunea Europeană, în timp ce 46% doresc desprinderea de aceasta.

Duminică, un sondaj realizat vineri și sâmbătă de către firma Survation pentru publicația Mail, arăta că 45% dintre britanici vor ca țara lor să rămână în UE, iar 42% s-au exprimat împotrivă. Sondajul realizat de Survation a fost primul efectuat după uciderea deputatei britanice.

viewscnt
Afla mai multe despre
lira sterlina
gbp
ue
brexit
uniunea europeana
ue
referendum
marea britanie